Põhja päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt ütles Delfile, et teade põlengu kohta tuli kell 17.05. Teatati ka, et hoones võib kaks inimest sees olla. Tulekahjut sõitsid kustutama päästjad Muuga, Kehra ja Assaku päästekomandodest ning Aruküla ja Raasiku vabatahtlikud päästjad.

Kahekorruseline puidust elumaja põles päästjate kohale jõudes lausleegiga. Leekides olid nii esimene kui ka teine korrus ja katus. Päästjad asusid hoonet kustutama ja sellest inimesi otsima. Kustutustööde käigus leidsidki päästjad majast kaks hukkunut. Üks neist täiskasvanu ja teine väikelaps.

Kustutustööd lõpetati kella poole üheksa ajal. Kogu maja sai tugevaid tulekahjustusi ning muutus elamiskõlbmatuks. Tulekahju täpsemad asjaolud selgitatakse välja menetluse käigus.

Sündmuskohal käinud Delfi kaastöötaja sõnul oli maja kella kuue ajal leekides ning tuletõrjujad püüdsid hoonet kustutada väljast poolt. Tulekahjut oli kustutama sõitnud 4–5 päästeautot. Sündmuskohal oli ka politsei ja 2–3 kiirabiautot, mida alguses oli ilmselt rohkem.

Põlenud maja näol on tegu vana pooleteisekordse puumajaga, mis asub Raasiku aleviku keskuses Tallinna maanteel. Sellest üle tee asub kohalik rahvamaja ning lähedal toidupood.