Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets teatas, et kokku oli hoones 37 last ja üheksa täiskasvanut, kellest sai surma kümme. "Hukkunute hulgas oli kolm tüdrukut ja viis poissi vanuses 7-16 aastat ning kaks täiskasvanud meessoost hooldusalust vanuses 20-21. Kaks inimest viidi haiglaravile," ütles ta.

"Häirekeskus sai teate tulekahjust Kastani tänaval kell 14.30. Samal ajal sai häirekeskus teate ka hoones tööle hakanud tulekahjusignalisatsioonist. Päästjate kohale jõudes põles puidust hoone lahtise leegiga," rääkis Saaremets.

Tulekahju saadi kontrolli alla kell 16.24, kustutustööd lõpetati kell
19.17. Tules hävis hoone üks tiib, ülejäänud hoone sai kuuma ja
tahmakahjustusi.

Haapsalu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Eve Lemmsalu ütles sündmuskohalt, et päästetud lapsed on viidud lähedalasuvasse sotsiaalmajja.

Lääne Elu kirjutas oma Facebooki lehel, et maja süttis väga kiiresti ja hoone keskmine osa on sisse varisenud. Päästetud lapsed on sotsiaalmajas ja ilmselt paigutatakse nad hiljem noortekodusse, mis asub põlenud maja läheduses ja ei saanud kannatada. Esialgse info kohaselt olid hukkunud inimesed väikelastekodu lamajate osakonnast, see osa majast on peaaegu hävinenud.

Haapsalu lastekodu tulekahjus hukkunud ja evakueeritud inimeste kohta
saavad omaksed ja lähedased informatsiooni infotelefonil 4735065.
Infotelefon on mõeldud ainult omastele ja lähedastele.

Raske või sügava puudega lapsed

Lastekodus elas veebilehe teatel viimati 43 last, nende seas 29 orbu või vanemliku hoolitsuseta last ja 14 vanema avalduse alusel toodud last, kokku 23 poissi ja 20 tüdrukut. Lisaks neile elas seal neli iseseisvalt mitte hakkama saavat noort täiskavanut.

Kõik kasvandikud olid raske või sügava puudega, neist 24 kasutasid liikumiseks ratastooli.

Väikelastekodu tuleohutust kontrolliti viimati käesoleva aasta 19. jaanuaril, tulekahju põhjustada võivaid tuleohutusnõuete rikkumisi kontrolli hetkel ei tuvastatud. Hoone oli varustatud nõuetekohaselt tuleohutuspaigaldistega, need olid hooldatud ning kontrollitud. Eelmisel aastal oli hoones läbi viidud evakuatsiooniharjutus.