Täna hommikul tulid Tallinna turistid, kes saabusid kruiisilaevaga, et veeta siin üks päev. Üks ameeriklanna jääb aga haiglaravile ja täna õhtul väljuvale kruiisilaevale ei jõua.

Kella üheksa ajal hommikul jalutas umbes 30-liikmeline turistide grupp vanalinnas, kui Falgi teel tagurdas buss otsa tänavavalgustuspostile, mis kukkus seetõttu pikali. Posti alla jäi kolm tänaval jalutanud turisti, kellest kaks vanemat kaotasid Delfi andmetel löögi tõttu teadvuse.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro ütles Delfile, et väljakutse tuli kell 9.11. „Esialgsetel andmetel tagurdas turistidega buss vastu posti. Post kukkus kahele inimesele peale, ühele jala peale,“ rääkis Kahro ning lisas, et viga saanud turistid viidi haiglasse.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ütles Delfile, et kõik kolm vigasaanut olid Ameerika Ühendriikide kodanikud. Täpsemalt 84-, 64- ja 22-aastane naine. Kaks kannatanut viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ning üks Ida-Tallinna keskhaiglasse. Raskemalt sai viga 64-aastane ameeriklanna.

„Nooremal naisel on jäsemevigastused ja kahel vanemal proual on pea- ja seljavigastused,“ kõneles Adlas. „Peatraumad on rasked, aga raskusastmed selguvad haiglas. Koomas keegi ei olnud, aga vigastuse tõeline sügavus selgub haiglas täiendavate uuringute tulemusena,“ täpsustas Adlas.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonispetsialist Urve Pals ütles Delfile, et PERHi viidi 84- ja 64-aastane ameeriklanna. „Patsiendid viibivad rahuldavas seisundis arstide järelvalve all ning nende elu pole ohus. Üks patsientidest pääseb pärast põhjalikke uuringuid kodusele ravile ning teine jäetakse haiglaravile.“

Poole kümne ajal ütles Adlas Delfile, et õnnetuses sai viga kolm inimest, kellest üks raskelt. „Meil on Falgi teel kolm kiirabibrigaadi, kolm kannatanut. Ühe seisund on raske, teisel kahel keskmise raskusega. Tõenäoliselt viiakse kõik haiglatesse,“ rääkis Adlas veidi pärast õnnetust.

Sündmuskohal oli ka politsei avariigrupp, et juhtunu täpsemad asjaolud välja selgitada.