Kohal on ka politsei juhtimiskeskuse buss.
Samal ajal saabusid kohale ka vabatahtlikud, kes tõid kõrvalasuvas sotsiaalmajas peavarju saanud lastele toitu, riideid ja muud hädavajalikku. Samuti tuuakse sündmuskohale pidevalt uusi lilli ja küünlaid.

Politsei on alustanud Haapsalu väikelastekodu ohvriterohke tulekahju uurimiseks kriminaalmenetlust. Menetlust alustati paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul ei saa öelda mingit konkreetset tähtaega, millal selguvad Haapsalu traagilise tuleõnnetuse põhjused, kuid kõik, mida võib järeldada õnnetuskoha ülevaatuse põhjal, peaks selgeks saama lähipäevadel.

Pomerants rääkis ETV saates "Terevisioon", et õnnetuse põhjus ei ole veel teada, menetlejad aga saabusid Haapsallu juba eile õhtul. Menetlust juhib politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuur. Ministri sõnul on võib-olla vaja teha ka ekspertiise, mis võtavad aega.

Lääne maavanem Neeme Suur ütles eile pressikonverentsil, et Haapsalu väikelastekodu oli väga heas korras hoolekandeasutus.

Päästeameti juhi Kalev Timbergi sõnul oli Haapsalu väikelastekodus alles kuu aega tagasi toimunud ülevaatus ning kõik häire- ja päästesüsteemid olid korras.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja teatas, et väikelastekodu tuleohutusnõudeid kontrolliti viimati tänavu 19.
jaanuaril, tulekahju põhjustada võivaid tuleohutusnõuete rikkumisi
kontrolli hetkel ei tuvastatud.

Hoone oli varustatud nõuetekohaselt tuleohutuspaigaldistega, need olid hooldatud ning kontrollitud. Eelmisel aastal oli hoones läbi viidud evakuatsiooniharjutus.

Timberg meenutas, et pea sarnane õnnetus juhtus 1996. aastal 9. veebruari öösel. Toona põles Tallinna psühhiaatriahaigla ühes ravihoones surnuks kaheksa haigla patsienti, kõik eakad mehed. Toona sai põlengus veel viga seitse ravialust.

Haapsalu väikelastekodus pühapäeval puhkenud tulekahjus hukkus Lääne-Eesti päästekeskuse esialgsetel andmetel kümme last. Enamik lastekodu asukaid on puudega lapsed.

Häirekeskus sai teate tulekahjust Kastani tänaval kell 14.30. Samal ajal sai häirekeskus teate ka hoones tööle hakanud tulekahjusignalisatsioonisüsteemist. Päästjate kohale jõudes põles puidust hoone lahtise leegiga. Päästjad tõid põlevast majast välja kümme inimest, ülejäänud hoones olnud inimesed evakueeriti. Kokku oli hoones 37 last ja üheksa täiskasvanut.

Päästjad said tulekahju saadi kontrolli alla kell 16.24. Hoone on osaliselt hävinud, tule ja tahmakahjustusi on terves hoones. Lastekodulapsed on toimetatud sotsiaalmajja.

Haapsalu äärelinnas paiknev väikelastekodu tegutseb ühekorruselises puithoones