Täna hommikul kella 7.50 ajal juhtus Ida-Virumaal Toila vallas Tallinn-Narva maantee 170. kilomeetril liiklusõnnetus, kus Tallinna suunas liikunud sõiduauto Vaz 2108, mida juhtis 41aastane Andrei, kaotas juhitavuse ning kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastutuleva sõiduautoga Opel Omega, mida juhtis 30aastane Olga, teatas Ida politseiprefektuuri pressiesindaja.

Sündmuskohale saabunud päästjad likvideerisid avariiliste sõidukite süttimisohu ning lõikasid sõiduautost Vaz välja seda juhtinud Andrei.

Õnnetuse tagajärjel vigastada saanud sõidukijuhid toimetati kiirabiga Ida-Viru Keskhaiglasse.

„Esimeste lumise teekattega päevade jooksul on Virumaa teedel juhtunud liiklusõnnetuste seas valdavad teelt väljasõidud ja tagant otsasõidud, mis kinnitab tõsiasja, et sõidukijuhid ei mõtle sellele, et talvistes oludes tuleb arvestada libedusest tingitud ohtudega ning vähendada sõiduki liikumiskiirust ja suurendada pikivahet eessõitjaga. Liikluses osalejad, nii autojuhid kui ka jalakäijad, peavad oma liikluskäitumist vastavalt muutunud ilmaoludele ümber kujundama,“ ütles Jõhvi politseiosakonna ülemkomissar Toomas Paap.

Toomas Paabi sõnul näitas eile Jõhvi politseiosakonna teeninduspiirkonna teedel korraldatud politseioperatsioon, et suverehvid on sõidukitel talviste vastu vahetatud — mitmetunnise kontrolli käigus selgitati välja üks sõiduk, mille rehvid nõuetele ei vastanud

„Olen seda meelt, et liiklusohutust ei taga üksnes autode tehniline korrasolek, vaid ikka see, kuidas autot juhitakse, seega peaksid autojuhid enne teele asumist mõtlema, mida neist igaüks saaks teha, et enda ja teiste tervist ja elu ohtu seadmata teedel liigelda, „ lisas Toomas Paap.