Harju maakohtu pressinõuniku Kristina Otsa sõnul kohtuprotsessi pikkust ette ennustada ei saa.

"Istungiaeg sõltub sellest, kui pikalt tunnistajaid kuulatakse. Homme jätkatakse tunnistajate kuulamist, plaanis on kuulata üle viit tunnistajat," selgitas Ots.

Suklese kohtuasja arutatakse Harju maakohtu Liivalaia kohtumajas sel kuul veel homme-ülehomme ning järgmisel nädalal kuni neljapäevani.

Suklese kohtuasja arutamiselt on läbi käinud ridamisi tunnistajaid. Sealhulgas näiteks suhtekorraldaja Ilona Leib, kellele kriminaalkorras karistatud endine politseinik Aare Rüütli pakkus 2010. aasta augustis suurt summat, et Leib mõjutaks oma klienti.

Üks tunnistajatest oli ka nüüdseks surnud endine inkassofirma töötaja Tõnis Sakkeus.

Harju maakohus arutas Suklese süüasja esmakordselt möödunud aasta teisel poolel. Mullu oktoobri alguses pidi kohus kuulutama mehe üle otsuse, kuid siis otsustas kohus süüasja tagasi prokuratuuri saata.

Nimelt tekkis kohtul kahtlus eeluurimisel teostatud jälitustoimingute seaduslikkuse üle ning kuna lühimenetluses ei olnud olemasolevate toimikumaterjalide põhjal võimalik kahtlust hajutada, saatiski kohus süüasja tagasi prokuratuuri.

Seekord arutab kohus süüasja üldmenetluse korras, mis annab võimaluse täpsustada andmeid ka jälitustoimingute osas.

Suklest süüdistatakse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb teise inimese tapmisele kihutamise katset.

Süüdistuse kohaselt maksis Sukles 2010. aasta augustis oma endise äripartneri Tullio Libliku tapmise toimepanemise eest ettemaksuna 1000 eurot ja andis tapmise täideviijale sihtmärgi fotod ning muu teo täideviimiseks vajaliku informatsiooni. Ülejäänud summa pidi tapja süüdistuse kohaselt saama pärast teo täideviimist.