Vahetult enne õnnetust, kell 23.57 sai Lõuna prefektuuri juhtimiskeskus teate kahtlaseid manöövreid teinud musta värvi Alfa Romeost, mille juht tundus teatajale olevat joobes. Vaid minut pärast saadud telefonikõnet saabus uus teade, et sama sõiduk on Kreutzwaldi tänaval kraavi sõitnud.

Lõuna prefektuuri avariipolitseinikud selgitasid, et Alfa Romeo, mille roolis oli 29aastane Oleg, kaldus Kreutzwaldi tänaval paremkurvis vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastu liikunud Nissan Terranoga. Laupkokkupõrkes hukkus Alfa Romeot juhtinud Oleg. Samas sõidukis reisis kaasa 26aastane Juri, kellele anti TÜ Kliinikumis esmaabi ja lubati kodusele ravile. Nissanit juhtinud 45aastane Avo sai raskeid vigastusi ja ta toimetati haiglasse.

Esialgsetel andmetel olid Alfa Romeos viibinud noored eelnevalt hotellis pidutsenud, sõitu läinud ning ühtlasi enesega kaasa kutsunud üht hotelli töötajat, kes keeldus siiski meestega kaasa minemast.

Lõuna prefektuuri avariiteenistuse vanem Kaido Iste ütles, et Alfa Romeo spidomeeter oli õnnetuse järgselt kinni kiilunud 115 km/h kiiruse juures ning ühtlasi leiti sellest sõidukist ka alkoholi. Õnnetuses viga saanute ja hukkunud isiku joove ning muud täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluse raames.

Avariiteenistuse vanem lisas, et esialgsetel andmetel ei kasutanud õnnetuses hukkunud mees nõuetekohaselt turvavarustust ning turvavööga oli kinnitatud vaid kaasreisija Juri, kes sai õnnetuses ka kõige kergemaid vigastusi. Õnnetuspaigas oli sõidutee valgustatud, asfaltkattega ja kuiv. Mõlema sõiduki rehvid vastasid nõuetele.