PPAst kinnitati, et häirekeskus sai kella 20.52 ajal teate, et Haaslava külas süttis esialgsetel andmetel gaasiplahvatuse tagajärjel ehitusjärgus olev eramaja.

Üks lugeja kirjeldas, et hoones oli mees, kes ise majast välja sai. "Ta riided olid ribadeks," märkis lugeja.

PPAst lisati, et kannatanu toimetati haiglasse. Kella 22.20 paiku sõnas päästeameti valvepressiesindaja, et tuletõrjujad on kohapeal töö lõpetanud.

Sündmuskohale jäid veel politseinikud ja kriminalistid. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Gaasitrassi paigaldaja Adven tootmis- ja jaotusjuht Raivo Melsas ütles, et õnnetus on eriti kahetsusväärne, sest hoone polnud gaasivõrku ühendatud, vaid pidi maaküttel toimima. Magistraaltorustikust suundub kinnistu poole umbes meetri sügavusel asuv ühendustorustik koos gaasikraani ja lühikese väljavõtte toruga, mis on pimekorgiga suletud. Antud lahendus tagab kinnistule liitumisvalmiduse.

"Meie spetsialistid avastasid sündmuskohta jõudes, et pimeklapiga suletud toru on katki ning näha oli kopa jälgi, kuid pimeklappi ennast mitte. Ilmselt oli tegemist lohaka ehitustegevusega, kuid kurbade tagajärgedeni viis mitu eksimust: kaevetöid teostati gaasitorustiku kaitsevööndis ilma võrguettevõtet teavitamata, lisaks ei informeeritud toru lõhkumisest ning gaasilõhna tundmisel ei edastatud infot päästeametile ega võrguettevõttele," selgitas Melsas.