Esialgsetel andmetel oli bussis 67 inimest, kellest kaks olid bussijuhid. Avarii hetkel bussi juhtinud mees oli kaine. Sündmuskohalt toimetati erinevate vigastustega haiglasse 9 inimest, kellest neli olid Läti Vabariigi kodanikud. Eluohtlikke vigastusi kellelgi ei ole, enamik said kergemaid põrutusi ja vajasid plaasterdamist. Reisijad pääsesid küljele kaldunud bussist välja katuseluukide kaudu, mis on õnnetuste puhul avariiväljapääsuks.

Ecolines Eesti juhatuse liige Elis Kovaljov ütles täna hommikul Delfile, et bussijuhi sõnul põhjustas õnnetuse kokkupõrge teele sattunud objektiga - kas mõne veoauto küljest lahti murdunud jäälahmakas või ootamatult teele jooksnud väiksem loom. "Kuna oli pime ja ilmastikuolud nii kehvad, siis ei õnnestunud bussijuhil seda nii kiiresti märgata ja ta sõitis objektile otsa. Seetõttu kaldus buss sõidujoonest kõrvale ja kuna teelõik oli nii libe, kaldus buss teepervele ja vajus kogu raskusega küljele," rääkis Kovaljov.

Kuigi Kovaljovi sõnul oli libe, ütles teehooldaja Üle OÜ esindaja, et tee oli hoopis soolaniiske, mis sai kinnitust ka maanteeametist.

Ekspertiisigrupp ja politsei tegutsevad, et õnnetuse täpsemad asjaolud välja selgitada.

Kui esialgsetel andmetel oli õnnetuse põhjus tehniline rike, siis Kovaljovi sõnul seda olla ei saanud. "See buss oli äsja tehnilise kontrolli läbinud, samuti vaadatakse busside tehniline seis alati enne iga reisi üle. Lumiste oludega on kontroll eriti hoolikas, et näiteks lund poleks pidurisüsteemidesse sattunud," ütles Kovaljov.

Õnnetust pealt näinud Ann rääkis Delfile, et jõudis autoga sündmuskohale umbes 4.56, kui kõik reisijad olid bussist välja saanud ning agaramad tegelesid pagasite otsimise ja bussist väljatoomisega. Ta ütles, et eesti keelt oli vähe kuulda.

Ann ootas sündmuspaigal ära kiirabi, et perekond väikese lapsega saaks autos soojas olla ning pani välja ka ohukolmnurga, sest inimesed uitasid teel ringi.

Reisijad, kes arstiabi ei vajanud, toimetati asendusbussidega Tallinnasse ning sündmuskohale jäänud omanikuta pagasi saavad reisijad kätte Ida-Harju politseijaoskonnast aadressil P.Pinna 4. "Saime kell kuus hommikul kõne, et tuleksime asjadele siia järgi," ütles naine, kelle sugulane oli õnnetusse sattunud bussis.

"Erinevad juhtumid bussidega on viimastel päevadel pildis olnud – Narvas kinnipeetud joobes bussijuht ja Leedus avarii teinud buss, kus tänu juhi oskuslikule käitumisele pääseti hullemast. Vaatamata sellele, et tänase õnnetuste põhjused on erinevad, saab reisija alati ise enda turvalisuse nimel palju ära teha. Kohe sõidu alguses tuleb bussi istudes kinnitada turvavöö. Bussijuhil oli turvavöö kinnitatud, missugusel määral oli see ka reisijate seas kasutusel, on väljaselgitamisel," sõnas Põhja prefektuuri operatiivjuht Ivo Utsar.

Politsei palub kõigil, kes nägid täna öösel toimunud avariid pealt teavitada sellest hädaabinumbril 112.