Eile õhtul veidi peale kella 18 helistas häirekeskusesse 88-aastane Anatoly ning andis teada, et on metsa eksinud. Anatoly asus laupäeva keskpäeval Tartu linnast teele ning võttis suuna Ahja peale. Akste külas jättis mees oma sõiduauto Zigulii tee äärde ja suundus metsa seenele või marjule.

Eile õhtul alustatud maastikuotsingutel osalesid politseinikud koos teenistuskoertega ning appi võeti ka droon. Otsingute ala hõlmas Valgesoo, Akste ja Kiidjärve külasid. Patrullid kontrollisid mehe antud kirjelduse järgi tema liikumisteid. Veidi enne kella 23 leiti mehe auto. Kella 3ni öösel väldanud otsingud lõppesid paraku tulemusteta.

Täna hommikul kella 9 ajal jätkusid maastikuotsingud, kuhu olid lisaks politseinikele kaasatud kaitseliitlased, kohalikud inimesed, vabatahtlikud otsingukoertega ning ametnikud Keskkonnainspektsioonist ATV ja maasturautoga. Kella 14 ajal päeval kaasati otsingutesse ka PPA kopter. Veidi enne kella 19 lõppesid otsingud kahjuks tulemusteta. Õhtuks oli tühjaks saanud mehe mobiiltelefon.

Otsingud jätkuvad homme. Politsei palub kõigil, kes pildil olevat meest näevad, anda sellest viivitamatult teada hädaabinumbril 112. Politseil puudub hetkel täpne info tema riietusest, Anatolyl on eritunnusena pikk hall habe.