Naisele helistas vene keelt kõnelev mees, kes tutvustas end kui politseinikku. Teresale teatati, et tema poeg on Tallinnas sattunud liiklusõnnetusse. Nimelt olevat Teresa täiskasvanud poeg ajanud ülekäigurajal alla Lätist pärit alaealise tüdruku ning neiu vajab kiiresti operatsiooni. Selle jaoks oligi väidetavalt raha vaja.

Kuigi kõne oli Teresa jaoks ehmatav, suutis ta siiski kainet mõistust säilitada. Naisele meenus läbi meedia kuuldu, et just sama skeemi kasutades üritatakse inimestelt raha välja petta. Et kelmid ei pääseks karistuseta, leppis ta helistajaga Paides kohtumise kokku. Kiriku juures pidi toimuma sularaha üle andmine. Kohe anti kõigest teada ka politseile.

Kohtumisele tuli 19-aastane Edgars. Kas just tema oli helistaja, selgub uurimise käigus. Politseinikud pidasid noormehe kinni ja ta toimetati Paide politseijaoskonna arestimajja.

Ta peeti kuni 48 tunniks kelmuse katses kahtlustatavana kinni. Selle eest võib süüdi mõistmisel määrata rahalise karistuse või vangistuse kuni kolm aastat.

Kui kellelgi on pretensioone piltidel oleva 19-aastase Edgarsi suhtes, palutakse sellest teada anda politsei tasuta lühinumbril 110.