Kella 15 ajal teatati Lõuna prefektuurile liiklusõnnetusest Tõrvas Valga tänaval. Esialgsetel andmetel sõitsid kaks alaealist ratturit jalgratastega Tõrva linnas mööda kõnniteed, mis oli sõiduteest eraldatud ja kõrgem. Ratturid liikusid üksteise taga ja neile sõitis sõiduteel vastu ekskavaator.

Seni teadmata asjaoludel kaotas 10-aastane rattasadulas istunud tüdruk ratta üle kontrolli, sõitis kõnniteelt sõiduteele, kus põrkas liikuva ekskavaatoriga kokku. Saadud löögist kukkus ratast juhtinud tüdruk sõiduteele ning sai väga raskelt vigastada. Ta toimetati Tartusse haiglasse.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa ütles, et tüdruk kandis kinnirihmatud rattakiivrit, kuid õnnetuses saadud tugevast löögist vastu ekskavaatorit kiiver paraku lapse peas purunes. „Kiivri kandmise vajalikkust ei tohi kindlasti vähetähtsustada, sest suurema osa õnnetuste puhul säästab see pea piirkonda raskematest vigastustest. Paraku näib esialgse info pinnalt, et antud õnnetuses oli rattakiivrist suurem roll ebasoodsatel asjaoludel, mis ühel teelõigul ja ajahetkel kokku langesid,“ sõnas Kürsa.

Politseinikud kontrollisid üle ka õnnetuses osalenud lapse jalgratta tehnilise seisundi. Sõiduvahend vastas nõuetele, ka pidurid olid töökorras. Lisaks selgitati välja, et 10-aastasele tüdrukule oli sel kevadel väljastatud kooli poolt jalgratta juhiload.

Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab Valga politsei alustatud menetluse raames.