Eile kell 17.15 teatati häirekeskusele tulekahjust Ida-Viru maakonnas Avinurme vallas Maetsma külas TÜ Wiru Vili maheviljaterminali territooriumil asuvas viljakuivatis, kus oli ca 60 tonni vilja. Süttimisohus olid mõne meetri kaugusel asuvad vilja säilituspunkrid.

Sündmuskohale sõitsid päästemeeskonnad Iisaku, Mustvee, Väike-Maarja, Jõhvi, Palamuse, Rakvere ja Narva päästekomandodest ning Avinurme vabatahtlikud päästjad, operatiivkorrapidaja ja meedikud, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Päästemeeskondade saabudes selgus, et põleng oli tekkinud 20 meetri kõrguses kuivatitornis. Kustutustöödeks avati konstruktsioone. Samaaegselt kustutustöödega toimus punkris olnud vilja väljalaadimine ja äravedu.

Põleva vilja kustutamiseks avati punkri ülemised luugid, millest lasti vett punkrisse ning samal ajal jahutati seda väljastpoolt veega kastes. Viljakuivati punkrist vilja kättesaamine oli raskendatud ning võttis aega. Südaööks oli punkrist välja lastud ning välja veetud umbes pool vilja kogusest. Rohkem vilja kätte saada ei õnnestunud.

Kella ühe ajal lõikasid päästjad põleva vilja kiiremaks kustutamiseks punkri külgedesse avad, mida nelja tunni pärast tuli lõigata veel suuremaks.

Hoiti ära tulelevik lähedalasuvatele kuivatatud vilja hoidlatele. Tulekahju lokaliseeriti kella kolmeks ööseks. Täna hommikul kustutustööd jätkuvad.