Kaido lahkus Viljandis Põhja puiesteel asuvast kodust 11. oktoobril. Paar päeva hiljem, 13. oktoobri öösel oli ta püüdnud telefonitsi tabada üht lähedastest, kuid hilise aja tõttu jäi kõne vastamata. Pärast seda on mehe telefon välja lülitatud ning tema asukoht on teadmata. Sel nädalal, 19. oktoobril pidanuks mees naasma Soome tööle, kuid ka sinna ei ole ta jõudnud.

Politseil on seni kogutud infole tuginedes alust arvata, et mehe elu on ohus. Seda enam, et haiguse tõttu on Kaidole eluliselt olulised ravimid, mida ta ei pruukinud lahkudes kaasa võtta.

Viljandi politseijaoskonna juht Künter Pedosk ütles, et politsei on saanud kontakti Kaido lähedaste, erinevate sõprade ja tuttavatega, kuid neil pole kahjuks selgust, kuhu Kaido võis minna. „Jätkame tööd esmajärjekorras selleks, et selgitada tema võimalik liikumissuund. Kui on teada, kas mees jäi linna või võttis tee ette sealt edasigi, saame planeerida täpsemad otsingualad, mida läbi kammida,“ kirjeldas Pedosk.

Ta selgitas, et linnapiirkonnas on inimeste liikumine tihe ka hilisemal ajal, mistõttu võis keegi Kaidot pärast kodust lahkumist näha. „Politsei on Kaido asukohta selgitades kogunud info, kellega ta enne kadumist suhtles ja kelle juures aega veetis. Muuhulgas ka millises poes sel õhtul käis ning teisi taolisi üksikasju, kuid selle info pinnalt ei nähtu, et mehel pidanuks tekkima põhjus äkitsi kedagi teavitamata kodust lahkuda,“ arutles jaoskonna juht.

Pedosk paneb ühtlasi inimestele südamele, et politseile edastataks abistav info ka juhul, kui see tundub endale esialgu vähemäärava tähtsusega. „Pigem rohkem kui vähem, sest teinekord annavad väikesed vihjed üheskoos kokku piisavalt suure pildi, et inimene kiiresti elusalt ja tervelt üles leida,“ rõhutas ta.

Kaidol võisid kodust lahkudes olla jalas beežikad-hallid teksapüksid ja kingad. Tal on lühikesed tumedad juuksed, hallid silmad ning lühike tume habe. Mees on umbes 180 cm pikk ja kõhna kehaehitusega.

Kõigil, kel on infot Kaido võimalikust asukohast või omavad muud abistavat infot, palutakse sellest teada anda hädaabinumbril 112.