„Täna kella 16.30 ajal häirekeskusele, et Tartus Kaunase puiesteel tõukas tumedas jopes võõras mees pikali eaka naise ning võttis temalt ära käekoti. Naiselt õlakoti kätte saanuna jooksis võõras mees Annelinna kortermajade vahele ning kadus teatajal silmist.
Tähelepanelikult inimeselt isikukirjelduse ja kurikaela liikumissuuna saanud korrakaitsjad kammisid mitmeid kordi küll piirkonna läbi, ent meest seni tabada ei ole veel õnnestunud. Samal ajal võtsid meedikud sündmuskohalt kaasa viga saanud naise ning viisid ta tervisekontrolliks haiglasse,“ kirjeldas Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk.

Operatiivjuhi sõnul leidis sarnane vahejuhtum samas piirkonnas paraku aset ka eile keskpäeval, mil Jaama tänaval asuva kaupluse juures haaras tumedais riideis liikunud nooremapoolne mees eakalt naiselt käest koti ühes selle sees olnud isiklike asjade ja mobiiltelefoniga ning põgenes. Oma asjadest ilma jäänud eakas naine viga ei saanud ning abi saamiseks ning korrakaitsjate kutsumiseks pöördus ta lähedal asuva kaupluse töötajate poole.

„Hättasattununa on igaljuhul õige kõvahäälselt appi karjuda, abi saamiseks ümberkaudsete inimeste poole pöörduda ning esimesel võimalusel politseile juhtunust teada anda. Suureks abiks korrakaitsjatele on seegi, kui meelde jäetakse võimalikult täpne kurikaela isikukirjeldus, tema liikumissuund ja muud tähelepanu väärivad tunnused,“ lisas operatiivjuht.

Tema kinnitusel teeb politsei praegu kõik endast oleneva, et kohalike turvatunde kõikuma löönud juhtumid pulkadeks harutada ning võimalikult kiiresti kurjategijad tabada. „Selle tarvis on piirkonnas liikuvatele patrullidele edastatud võimalikult üksikasjalik mõlema juhtumi info ja kurjategijate isikukirjeldus,“ selgitas Virk.

Lisaks politseilistele tegevustele palume aga kaasabi ka kohalikelt. Kui kellelgi on infot, mis võimaldaks kuriteo toimepanijad kindlaks teha või omavad muud uurimisele kaasaaitavat teavet, palume sellest teada anda politsei infotelefonil 612 3000 või aadressil louna.vihje@politsei.ee.