1. augustil pani Viru vangla vang endale nööri ümber kaela ja imiteeris enesetappu. Kui ametnik kambrisse sisenes ja asus vangile abi andma, lõi vang teda näkku ja püüdis kambrist välja tungida. Ametnikud kasutasid vangi suhtes jõudu ning panid talle käerauad. Intsidendi käigus sai ametniku käsi kriimustada. Vangi suhtes alustati kriminaalmenetlus.

3. augustil pritsis samas vanglas karistust kandev vang õhtuse loenduse ajal ametnikku puhastusvahendiga, mis sattus ametnikule silma ja põhjustas ärritust. Õhtul ei allunud vang ametnike korraldustele, takistas kambri visuaalset kontrollimist ja püüdis seejärel kambrisse sisenenud ametnikke rünnata. Vangi suhtes kasutati jõudu ning ametnikud eemaldasid kontrollimist takistavad esemed. Vangi suhtes alustati kriminaalmenetlus.

Harku ja Murru vanglas keeldus kartserikambris olev vang 3. augustil voodivarustust ära andmast. Kui ametnikud voodivarustuse äravõtmiseks kambrisse sisenesid, takistas vang nende tööd ja püüdis neid rusikatega lüüa. Vangi suhtes kasutati jõudu ning voodivarustus võeti kambrist ära. Intsidendis keegi vigastada ei saanud.