10. veebruari Põhjarannikus avaldatud artikkel „Endine narkoärikas võitis vanglat“ tõlgendab valesti riigikohtu otsust ning jätab eksitava mulje, nagu oleks riigikohus kinnipeetav Semiskari kaebuse osas teinud sisulise lahendi, teatas justiitsministeeriumi pressiesindaja.

"Samuti ei vasta tõele artiklis toodud väide, et esimese ja teise astme kohus jättis Semiskari kaebuse rahuldamata.

Tegelikult esimese ja teise astme kohtus kinnipeetava kaebuse sisulise aruteluni ei jõutudki, sest Semiskar ei olnud tasunud riigilõivu. Riigilõivu maksmisest esimese ja teise astme kohus Semiskari ei vabastanud ning tema kaebust menetlusse ei võetud. Riigikohus aga leidis, et Semiskar tuleb riigilõivust vabastada.

Seega ei teinud riigikohus Semiskari kaebuse osas sisulist otsust, vaid lihtsalt vabastas kinnipeetava riigilõivust ning saatis tema kaebuse tagasi esimese astme kohtule, kes peab otsustama, kas kaebus menetlusse võtta või mitte.

Kuna kinnipeetava kaebust ei ole tänaseni endiselt üheski kohtus sisuliselt arutatud, ei saa kohe kindlasti väita, nagu oleks kinnipeetav kohtus vangla seljatanud, nagu seisis nimetatud artikli pealkirjas."