Kolmapäeval viis Pärnu politsei Pärnu linna koolide ümbruses läbi selle õppeaasta esimese politseioperatsiooni. Kolme tunniga tabati 25 alaealist suitsetajat, kolm alaealist omas tubakatooteid ning kaks täisealist suitsetas kooli territooriumil. Kokku tabati 30 tubakaseaduse rikkujat. Enamik nendest olid 14-15-aastased, 2/3 suitsetajatest olid tütarlapsed, teatas Pärnu politseiosakond.

Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse juhtivkonstaabel Kätlin Alvela sõnas, et rikkujate arv võrreldes politseioperatsiooni kestvusega on väga suur ning seadust rikkunuid ootab kuni 600-kroonine rahatrahv.

Alvela selgitas, et noorsoopolitseil on kohustus lapsevanemaid alaealise väärteo toimepanemisest teavitada ning paljudele vanematele tuli suure üllatusena, et nende laps suitsetab. Ta palub lapsevanematelt, et nad pööraksid lastele rohkem tähelepanu — mitmed lapsed olid võtnud kodust suitsu, enamik aga ostnud taskuraha eest.

Alvela annab nõu kontrollida, kas laps suitsetab: suitsulõhn jääb riietele ning kätele kergelt külge. „Lapsevanemad saavad väga palju ka ise ennetustööks ära teha. Rääkige lapsele nii suitsetamise kahjulikkusest kui ka rahatrahvidest ja alaealiste komisjoni suunamisest,“ sõnas Alvela.

Pärnu politseiosakonna noorsoopolitseinikud jätkavad sellealaste politseioperatsioonidega kogu õppeaasta vältel.