"Selle juhtumiga tegelevad väga head tippspetsialistid ning mitte ainult Eesti omad, vaid ka kaasatud on rahvusvahelised spetsialistid ja seda nii erinevates kriminalistika võtetes ja loomulikult ka uurimistegevuses," ütles Vaher Delfile.

Vaher kinnitas ka, et endiselt on töös ka versioon kurjategija võimalikust pagemisest Venemaale ning selle versiooniga tehakse samuti pidevalt tööd.

Narvas mullu 18. märtsil kadunuks jäänud 9-aastase Varvara Ivanova surnukeha leidsid vabatahtlikud abilised 23. märtsil Narva jäähalli juurest.

Juba siis teatas Viru ringkonnaprokuratuur, et Varvara Ivanova oli tapetud mujal, mitte seal, kust surnukeha leiti. Tüdruku kaelal olid kägistamise jäljed. Kinnitust leidis ka, et Varvara suhtes pandi toime seksuaalkuritegu.

Tänavu märtsis, Varvara surmaastapäeval teatas prokuratuur, et kuigi uurimisel ära juba märkimisväärse töö, siis endiselt pole võimudel ühtegi kahtlusalust ning mõrvar jalutab meie seas vabalt ringi.

Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Anneli Pärt rääkis toona, et aasta jooksul on tehtud kokku ligi 500 DNA-proovi ning küsitletud umbes samapalju inimesi. Pärt lisas, et vaatamata kahtlusaluste puudumisele käib uurimine siiski täies mahus edasi.