Ööl vastu teisipäeva toimus Pärnamäe teel raske liiklusõnnetus, kus teelt välja sõitnud Audis hukkusid kolm noormeest – 18-aastane juht ning 18 ja 19-aastased reisijad.

Audi kaldus vastassuunavööndisse, vasak esimene ratas sattus teepervele, mispeale Audi kaotas juhitavuse. Juhil ei õnnestunud autot uuesti kontrolli alla saada ning Audi paiskus teelt välja vastu puid.

Õnnetuse hetkel oli asfalt kuiv, tee valgustatud ning nähtavus hea. Autos olnud noormehed olid turvavöödega kinnitatud, teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas.

Tänaseks on Kohtuekspertiisi instituut analüüsinud õnnetuse asjaolusid ning Audi kahjustusi ning andnud hinnangu, et õnnetuse hetkel oli Audi kiiruseks ca 140 km/h. Lubatud kiiruseks õnnetuse toimumise kohas oli 50 km/h.

"Sündmuskohal antud esialgne hinnang oli, et õnnetuse põhjustas juhi poolt ebaõigelt valitud kiirus. Nüüd on selgunud Audi tegelik kiirus ning loodame ka kõik ülejäänud õnnetuse asjaolud välja selgitada võimalikult kiiresti – hetkel ootame sõidukijuhi joobeekspertiisi tulemusi," kommenteeris ringkonnaprokurör Rainer Amur.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul
olid teeolud õnnetuse hetkel oli head – teelõik oli valgustatud ja ei olnud libe.

"Kiiresti sõitmine kaasaegse autoga ei vaja oskusi, kuid tõelisi oskusi nõuab auto kontrollimine ning selle päriselt juhtimine. Kujutelm võimust auto üle on kerge tekkima ja vähese kogemuse tõttu ei tunne noored juhid hirmu ega näe ohtu," ütles Kullamäe.

"Suurendades kiirust kaks korda, suureneb pidurdusteekond neli korda. Füüsikaseaduse eest ei kaitse ka tugevaim raud, õnnetusest alles jäänud autovrakk on kurb meenutus sellest. Head lapsevanemad, rääkige oma esimesi sõite alustavatele lastele üle lihtsad põhitõed, mis kehtivad autoroolis. Kui mingil põhjusel väljub rool juhi kontrolliva käe alt, on liiga hilja."

Vaata auto kihutusteekonda aerofotolt:

Teisipäeva öösel kella 00.15 ajal tuli teade liiklusõnnetusest Tallinnas Pärnamäe teel. Esialgsetel andmetel liikus sõiduauto Audi A4 Iru silla poolt Viimsi suunas, kui kaotas juhitavuse ning paiskus Pärnamäe teel Äigrumäe bussipeatuse juures paremalt poolt teelt välja vastu puud. Sõidukit juhtis 18-aastane juhtimisõigusega noormees, sõidukis viibisid kaasreisijatena 18-aastane ja 19-aastane noormees, kes kõik hukkusid sündmuskohal. Kõikidel reisijatel olid kinnitatud turvavööd. Hukkunud olid Viimsi keskkooli abituriendid.