Lääne-Virumaa

Puud olid teele kukkunud ja liikluse sulgenud:
Väike-Maarja vallas Simuna alevikus, Ebavere külas, Eipri külas, Vao külas ja Äntu külas Rakvere vallas Lepna alevikus, Arkna külas (2), Tõrma külas ja Mädapea külas Vinni vallas Kulina külas, Roelas (Luige mnt) ja Arukülas Laekvere vallas Rahkla külas ja Kaasiksaare külas Sõmeru vallas Sõmeru alevikus ja Koovälja külas Haljala vallas Essu külas ja Kandle külas Rägavere vallas Kantkülas Tapa linnas Paide mnt Kadrina vallas Kadrina alevikus Tamsalu linnas Vihula vallas Palmse külas Viru-Nigula vallas Kutsala külas

Puud olid kukkunud elektriliinidele: Vinni vallas Obja külas, Sõmeru vallas Sõmeru aleviku ning Kunda linnas Koidu tn ja Koidu põik tn ristmikul ja Kasemäe tn.

Puu oli vastu maja seina kukkunud Väike-Maarja vallas Ebavere külas ja ohtlikult maja kohale murdunud Vihula vallas Karepa külas

Kella 18.18 ajal teatati häirekeskusele, et Sõmeru vallas Ubja külas on sõiduauto kahe puu vahele kinni jäänud. Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et üks puu oli kukkunud sõiduteele ühele poole ja teine teisele poole autot ning sõiduk oli jäänud kahe puu vahele. Sõiduautos viibinud kaks inimest ja sõiduk kannatada ei saanud.

Kell 19.45 teatati häirekeskusele, et Rägavere vallas Nurkse külas on äike majja löönud ja selle põlema süüdanud. Päästjate sündmuskohale jõudes põles eluhoone (suurusega 8x10 m) lahtise leegiga, tuld võttis ka maja kõrval seisev sõiduauto. Tulekahju käigus lõhkes majas olev gaasiballoon. Inimesed vigastada ei saanud. Tulekahju likvideeriti kella 22.25ks. Kustutustöödel osalesid päästemeeskonnad Väike-Maarja, Rakvere ja Kiviõli päästekomandodest, Roela abikomandost ja operatiivkorrapidaja, kokku seitsme päästeautoga (sh kolm paakautot).

Täna hommikul kell 9.13 teatati häirekeskusele sõiduteele kukkunud puust Väike-Maarja vallas Väike-Maarjast Pandivere poole viival teel. Päästjad eemaldasid teelt kaks puud, vabastades sõidutee liikluseks.

Ida-Virumaa

Eile õhtul Virumaad tabanud äikesetormi tõttu said päästjad ajavahemikul kell 17.12 - 17.56 kuus väljakutset loodusjõududest põhjustatud juhtumitele. Lohusuu vallas Kalmakülas, Lohusuu alevikus ja Avinurme vallas Lepiksaare külas olid puud teele kukkunud ja liikluse takistanud, Lohusuu vallas Vilusi külas olid puud mahakukkumisohus ning Lohusuu alevikus Kingu tn ja Avinurme vallas Ulvi külas olid puud langenud elektriliinidele.