Eile kõrbes päästeameti sekkumiseni kolm praadi

 (2)
Mida teha, et toit ei läheks kõrbema? Selgitab päästeamet
Praekartul
PraekartulFoto: Argo Ingver

Möödunud ööpäeval said päästjad kolmel korral väljakutsed kortermajadesse, kus oli aset leidnud toidukõrbemine. Kaks neist Tallinnas Lasnamäel ja üks Harjumaal Sakus.

Päästeamet tuletab meelde ohutu toiduvalmistamise ja tuleohutuse reeglid köögis:

  • Ei tohi unustada toitu pliidile või jätta sööki pikemaks ajaks järelevalveta küpsema.
  • Kõige lihtsamad abivahendid on pliidi/ahju taimer või munakell.
  • Enamustel kaasaegsetel pliitidel on sisse ehitatud taimer. Otsi üles kasutusjuhend ja õpi pliidi/ ahju taimerit kasutama.
  • Soeta munakell ja kujunda harjumuseks seda alati toiduvalmistamise ajal kasutada.
  • Kontrolli, et kardinad, riided, ajalehed, pajakindad, köögirätikud, lõikelauad ja mööbel on ohutus kauguses kütteelementidest ja pliidist.
  • Jälgi, et pliidi kohal olev kubu oleks puhastatud. Tulekahju korral levib tuli ventilatsiooni kaudu väga kiiresti.