Politsei sai jaanilaupäeva õhtul väljakutse Nurmijärvisse Nummimäentiele, kus teate järgi püüdis üks mees teist põlema süüdata. Politsei leidis sündmuskohalt kannatanu, kellel oli kogu kehal põletushaavu. Kohalviibinute sõnul tekkis kannatanu ja kahtlusaluse vahel tüli, mis viis selleni, et kahtlusalune viskas kannatanule peale põlevat ainet ja süütas ta põlema, misjärel lahkus ise sündmuskohalt, teatas Soome politsei.

Kannatanu viidi põletushaavadega haiglasse.

Politsei sündmuspaigal läbi viidud uurimistoimingute tulemusena selgus, et teos on põhjust kahtlustada 1967. aastal sündinud Eesti meest.

„Politsei on asjaga seoses läbi viinud eeluurimist, milles selgitatakse parajasti välja sündmuste täpsemat kulgu, kuulatakse üle asjaosalisi ning uuritakse asja muude uurimistoimingute kaudu. Tegu uuritakse praegusel hetkel teo tõsiduse ja sellest kannatanule tekkinud surmaohu ning ettekavatsetuse tõttu tapmiskatsena. Kahtlustatav peeti kinni sündmuspaigal ja ta on praegusel hetkel vahi all,” teatas Ida-Uusimaa politsei kriminaalkomissar Mikko Kiiski.