"Laborisse ei ole neid küll veel saadetud, kuid visuaalsel vaatlusel võis öelda, et tegu on ilmselt rotimürgiga," ütles kennelliidu näituse toimkonna esimees Marko Lepasaar Delfile.

Tegu oli Eesti suurima koertenäitusega Eesti Võitja 2011, mis toimus kahel päeval Kalevi staadionil umbes 4000 koera osalusel. Hakklihapallikesed sinakas-roheka lisandiga leiti staadioni tagaservast pühapäeva pärastlõunal, kui üritus oli juba praktiliselt läbi.

Ühtki haiget koera näituse veterinaararsti juurde ei toodud ning avaldusi mürgitatud koertest samuti pole, ütles Lepasaar.

Lepasaar nentis, et sellise teo tegemine vajab omajagu ettevalmistusi, kuid kedagi kahtlustada ta ei oska. "See pidi olema loomavihkaja või haige inimene."

Tema sõnul on koerte mürgitamise katsetest näitustel kuulda olnud küll Venemaal ja Ida-Euroopas ning viimati Itaalias, kuid Eestis mitte.

Et mürgitatud toit leiti üsna aia äärest, peavad koerapidajate foorumist arutlevad näitusel käinud võimalikuks, et keegi viskas need sisse üle aia.