Kahtlustatakse ka, et mees on üritanud võltsida kümneid USA erinevate osariikide juhilube, teatab Soome piirivalve Helsingin Sanomate vahendusel.

Asja uurimine algas juba veebruaris, kui selgus, et Hollandist on saadetud võltsimismaterjali sisaldanud postisaadetisi Helsingi erakorterisse. Saadetised sisaldasid materjale umbes 70 USA juhiloa võltsimiseks.

Soome piirivalve viis läbi operatsiooni, mille käigus peeti kinni Eesti mees, kelle korterisse saadetised teel olid.

Operatsiooni käigus leiti muu hulgas kaks plastkaardiprinterit ja erinevaid võltsitud juhilube, krediitkaarte, erinevaid sissepääsukaarte ja muid dokumente.

Helsingi esimese astme kohus võttis mehe vahi alla raskes võltsimises, raskes võltsimise katses ja võltsimises kahtlustatuna.

Hollandis peeti kinni ka mehe kahtlustatav kaasosaline. Kahtlustatakse, et nad kasutasid kokku 17 erinevat identiteeti ja enam kui 20 erinevat telefoninumbrit.

Juurdluse juht Juho Sillanpää ütles Soome piirivalve teates, et tegevus näib olevat olnud väga plaanipärane. Kahtlustatakse, et Eesti mees üüris Helsingi korteri võltsitud dokumentidega ja ka korteri uksel oli vale nimi.

Kahtlustused on suudetud seostada mitmete politsei uurimise all olnud pettuste ja identiteedivargustega.