Kohtuniku sõnul ootab Matjuhhat eluaegne vanglakaristus, teatab Yorkshire Evening Post.

Pärast tapmist, mis leidis aset 20. jaanuaril Mirfieldis, veetis Matjuhha öö naise surnukeha kõrval ning lendas järgmisel päeval Leeds Bradfordi rahvusvaheliselt lennuväljalt Amsterdami.

Matjuhha jättis naise surnukeha kõrvale voodile sõnumi: „Ma armastasin teda nii väga. Ta oli naine, kes tegi mind õnnelikuks. Ma ei saanud päriselt aru, mida ma olen teinud. Ma võtsin elu naiselt, keda ma armastasin.“

Naine võis enne surma Matjuhhale öelda, et nende suhe on läbi. Prokuratuuri väitel mees vihastas ja tappis Ondzule.

Matjuhha sõitis Amsterdamist Kiievisse ning sealt edasi Eestisse.

1. veebruaril helistas Matjuhha, kes viibis endiselt Eestis, ühele Ondzule sõbrannale ning viimane võttis ühendust politseiga, kes leidis samal päeval korterist laiba.

Matjuhha kasutas surnud naise telefoni, et helistada ja saata sõnumeid tema sõpradele ning levitada valesid, et selgitada tema kadumist. Mees saatis sõnumi isegi naise teismelisele pojale.

Politsei avastas Matjuhha arvuti uurimisel, et pärast Ondzule tapmist otsis mees informatsiooni tapmise eest määratavate karistuste kohta Inglismaal. Samuti otsis ta Google'ist andmeid Amsterdami prostituutide kohta.

Matjuhha tunnistas üles tapmise, kuid mitte ettekavatsetud mõrva. Ta väitis, et kaotas enese üle kontrolli ja ei mäleta, mis juhtus pärast seda, kui tema elukaaslane oli kaks päeva varem abordi teinud. Laps polnud Matjuhha oma.

Matjuhha väitis kohtus, et sõitis Hollandisse, sest tahtis surra ja teadis, et eutanaasia on seal lubatud.