Lääne-Yorkshire’i politseil õnnestus jõuk tabada pärast seda, kui ühte Leedsi juveeliäri oli kahe aasta jooksul neli korda röövitud. Politsei avastas, et jõuk on seotud sadade revastatud röövidega Suurbritannias ja Euroopas, kirjutab Yorkshire Evening Post.

Jõugu juhid Eestis värbasid erinevaid kurjategijaid ja saatsid nad odavate lendudega Euroopasse relvastatud rööve sooritama.

Briti politsei usub, et röövitud on miljonite naelte väärtuses käekelli. Ühtegi neist pole leitud.

Jänes tunnistas üles kahes röövis osalemise ja tulirelvaimitatsiooni omamise. Jänes oli üks neljast mehest, kes 2006. aasta aprillis Leedsi juveeliäri röövisid. Saagiks saadi 335 000 naela (5,5 miljoni krooni) väärtuses käekelli, sealhulgas Rolexeid.

Kolm kuud hiljem osales Jänes juveeliröövis Manchesteris. Rööv kestis 29 sekundit ja saagiks saadi käekelli 230 000 naela (3,7 miljoni krooni) väärtuses. Kellad peideti lähedalasuva baari tualeti eemaldatava lae alla ja need viis hiljem minema üks teine jõugu liige.

Jänes tabati tänu DNA-analüüsile, kui Lääne-Yorkshire’i politsei oma jälitustegevust laiendas. Jänes toodi tagasi Suurbritanniasse, kus ta kuriteod üles tunnistas, väites, et osales neis, sest oli kodutu, võlgades ja kriminaalse taustaga. Leedsi röövi eest maksti talle umbes 60 000 krooni.

Lääne-Yorkshire’i politsei detektiivinspektor Lloyd Batley sõnul olid röövid üksiasjaliku täpsusega kavandatud ja külmavereliselt ellu viidud. Röövid pandi toime sekunditega.