Kell 15.25 märkas politsei ja piirivalve ühispatrull Tallinna — Pärnu — Ikla maanteel sõiduautot BMW 528, millega sõideti lubamatult suure kiirusega, teatas Lääne politseiprefektuur.

Teelõigul, kus lubatud suurim kiirus oli 100 km/h, fikseeriti esmalt auto kiiruseks 167 km/h. Patrull andis peatumismärguande, millele juht ei reageerinud. Seeepale asus politsei kihutavat autot jälitama, kasutades sinist ja punast vilkurit ning helisignaali.

Jätkuvalt ei reageerinud roolis olnud mees politsei peatumismärguandele ning jätkas kihutamist, suurimaks fikseeritud kiiruseks oli 219 km/h.

Patrullauto jõudis vahepeal autole kõrvale, kuid peatumise asemel üritas põgenev auto hoopis politseiautot rammida. Kihutaja jälitamine lõpetati Iklas ning edasi informeeriti Läti politseid liiklushuligaanist. Loetud tunnid hiljem pidasid kolleegid auto koos seal viibinud isikutega kinni ning andsid piiripunktis meie politseinikele üle.

Eesti patrull tuvastas üleantute hulgast mehe, kes oli kiiruse ületamise ja peatumisemärguande eiramise ajal roolis. Selgus, et 1972. aastal sündinud mehel oli kohtu poolt juhtimisõigus karistusena ära võetud ning politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahv 329 alusel, mis käsitleb karistuse kandmisest kõrvalehoidumist. Süüdimõistmise korral karistatakse sellise teo eest rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Juhtumi eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.