Täna hommikul jätkus Rakvere kohtumajas protsess kolme mehe üle, keda süüdistatakse kaitseväest relvaosade väljaviimises ja relvaäriga tegelemises. Eile pakkusid kaitsjad prokurörile, et on valmis minema kokkuleppele, mida seejärel arutati kinniste uste taga mitu tundi.

Täna hommikul sai süüdistatavatel järelemõtlemise aeg läbi ning pärastlõunaks kinnitati riigiprokuratuurist, et pooled on sõlminud kokkuleppe.

Kaitsjad ja prokurör leppisid kokku, et Raivo Olevi karistuseks on kolm aastat, Martin Tanningul seitse aastat ja Rauno Udeküllil kuus aastat vangistust. Lisaks peab Udeküll hüvitama kaitseväele tsiviilhagis nõutud 1185 eurot.

Kui pikaks vanglakaristus reaalselt kujuneb ja mis summa tuleb kaitseväele hüvitada, ei selgu enne kui kohus on kokkuleppe kinnitanud. Selle tarbeks toimub istung 21. juunil.

Riigiprokuratuur süüdistas Rauno Udekülli, Raivo Olevit ja Martin Tanningut erinevate tulirelvade, nende oluliste osade ning laskemoona ebaseadusliku käitlemisega seotud kuritegude toimepanemises.

Mehed tellisid aastatel 2015-2016 veebikeskkonnast laskekõlbmatuks muudetud tulirelvi, et need Eestis ebaseaduslikult laskekõlbulikuks muuta ja turustada. Udekülli ja Tanningut süüdistatakse ka kaitseväe treipingi varguses, Udekülli kaitseväe erinevate relvaosade varguses ning Tanningut lõhkeaine ning lõhkeseadeldise oluliste osade ning lõhkematerjali ebaseaduslikus käitlemises.

Kaitsepolitsei pidas mehed kahtlustatavana kinni eelmise aasta juunis ning prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal viibivad nad alates mullu 9. juunist vahi all.