"Kriminaalmenetlust ei alustatud looma julma kohtlemise paragrahvi alusel, kuid sündmusega tegeleti ning seda lahendati kehtiva seadusandluse alusel," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Katri Krall Delfile.

Kriminaalmenetlust ei alustatud Kralli sõnul põhjusel, et kui kahtlustataval pole Eestis alalist või ajutist elukohta, võib uurimisasutus kriminaalmenetluse asendada menetluskulusid, võimalikku rahalist karistust ja kuriteoga tekitatud kahju katva maksega riigituludesse.

Esmaspäeval koostas politsei kriminaalmenetluse alustamata jätmise teatise ja kahtlustatava kinnipidamise asendamise akti, mille alusel tuli dresseerijal trahv maksta.

"Prokurör suhtles ka ise veterinaariga, kes ütles, et elevandi tervisliku seisundi, vanuse ja ilmastikuoludega mittearvestamine põhjustas looma surma," ütles Krall.

Lauri Viikna suhtes ei ole Kralli sõnul kriminaalmenetlust alustatud. "Dresseerija oli ikkagi see, kes ei arvestanud eelmainitud tingimusi," ütles Krall.

Tsirkusetuuri elevant Medi suri eelmisel reedel Narvas Joaoru rannas. Eesti loomakaitse selts tegi politseile avalduse kriminaaluurimise alustamiseks, veterinaaramet looma väärkohtemist ei tuvastanud.