Kohtu all on 25-aastane Stanislav Prohhorov, 23-aastane Ruslan Jagudin ja 19-aastane Dmitri Kotškin, keda süüdistatakse suures koguses amfetamiini omandamises, valdamises, veos ja edasiandmises, alaealiste kihutamises suures koguses narkootikumide edasiandmisele ja väljapressimises, teatas Delfile linnakohtu pressiesindaja.

Kohtu all on ka 19-aastased Stanislav Bergštein ja Sergei Rudakov ja 17-aastane Natalja, keda aastail 2003-2004, mil nad kõik olid alaealised, sunniti tegelema amfetamiini müügiga.

Prohhorov, Jagudin ja Kotškin ei tunnistanud ennast süüdi, Natalja ja Rudakov tunnistasid end täielikult süüdi ning Bergštein osaliselt.

Süüdistuse kohaselt vedasid Prohhorov, Jagudin ja Kotškin kuni 2004. aasta augustini amfetamiini autoga Lasnamäe erinevatesse piirkondadesse, s.h. koolide territooriumile, kus Bergšteinil, Rudakovil ja Nataljal tuli see vägivalla ähvardusel edasi müüa.

2004. aasta suvel nõudsid diilerid Kotškinilt 3000 krooni, kui viimane soovis narkomüüki lõpetada, ähvardades Kotškinit vägivallaga. Prohhorovi süüdistatakse ka selles, et ta hoidis oma elukohas Ümera 42 ebaseaduslikku tulirelva ja laskemoona.