Põhja päästekeskuse pressiesindaja Jane Gridassov kinnitas, et tuli on lokaliseeritud ja tulekahju ohtu enam ei kujuta. Tuli levis tipphetkel kuni 200 hektarini.

"Tahaks loota, et paari päevaga saab kustutatud," kommenteeris Gridassov. Ta lisas, et hetkel sajab Vikipalus koha peal vihma ja valla pressiesindaja sõnul metsas hommikul enam leeki näha ei olnud.

Eile osales kustutustööde tipphetkel kokku 166 inimest, neist 37 kohalikku inimest, 25 kaitseliitlast, üle 45 riiklikest komandodest ja üle 50 vabatahtliku päästja. Eriliselt toonitas Gridassov kohalike valmisolekut oma kodukanti päästa ja kõikide päästjate ja vabatahtlikke valmisolekut kiirelt reageerida.

Eile veel sõnasid kaks naiskodukaitsjat paksu, näost tahmased ja keset paksu suitsu, et neile tuli kutse ning reaktsioon oli instinktiivne - kohe pärast tööd olid nad, munder seljas, metsas kustutustöödel abiks.

Päästekomandod olid kohal üle Harjumaa ja kaugemalt, nende seas Kunda, Järva-Jaani, Lasnamäe, Assaku ja teiste piirkondade päästjad. "Eile oli kohal 30 tehnikaühikut, praegu on kohal 20," kommenteeris Gridassov päästetöödel osalenud tehnikaparki.

Gridassovi sõnul oli Vikipalu põleng 10 aasta jooksul üks suurimaid. "Viimane suurem metsatulekahju oli 10 aastat tagasi Vihterpalul," lausus ta.

Ühtegi maja eilne tulekahju õnneks ei ohustanud. "Ainuke kahju oli suits," rääkis Gridassov, kuidas mitte ainult ei olnud tulekahju vahetus läheduses olnud Mustjõe paksu suitsu mattunud. "Häirekeskusele tuli teade, et Jõgeva oli suitsu täis," võrdles ta suitsu pikka rändeteed mineva aasta Portugali metsatulekahjudega, kus suits rändas Püreneelt Eestisse välja.

Eilset päästeoperatsiooni vaata lähemalt videost!