Kriminaalmenetlust on alustatud karistusseadustiku paragrahvi 136 lõige 2 alusel, teatas prokuratuuri pressinõunik Mari Luuk. Ta lisas, et kohtuekspertiisi vastuse alusel kvalifitseeritakse sündmus vajadusel ümber.

Antud paragrahv käsitleb teiselt inimeselt seadusliku aluseta vabaduse võtmist. Kui see on toime pandud noorema kui kaheksateistaastase isiku suhtes, karistatakse süüdlast ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Luuk märkis, et versioone selle kohta, mis tüdrukuga juhtus, on mitmeid ja neid kontrollitakse põhjalikult.

Viru ringkonnaprokuratuuri Narva osakonna vanemprokurör Anneli Pärdi sõnul ei saa hetkel vägivallatundemärkide kohta täpsemat infot anda, kuna mitmeid asjaolusid teab lisaks uurijatele ja prokurörile vaid kurjategija.

Surnukeha saadetakse surma põhjuste väljaselgitamiseks ekspertiisi, mille vastus loodetakse saada hiljemalt kuu aja jooksul. Niipea, kui õiguskaitseasutustel on võimalik avalikkusega täpsemat informatsiooni jagada, seda ka kindlasti tehakse, rääkis Pärt.

Täna kell 10.50 sai politsei teate, et Narvast jäähalli piirkonnast, eramajade lähedalt, leiti möödunud pühapäeval kadunuks jäänud Varvara Ivanova surnukeha.

Tüdruku riieteta ja vägivallatundemärkidega surnukeha oli lume all.

Kuriteost kahtlustatavana ei ole kedagi kinni peetud.

Varvara perele ja lähedastele avaldavad kaastunnet president Toomas Hendrik Ilves, riigikogu esimees Ene Ergma, samuti politsei ja prokuratuur.