Praegu on prokuröri sõnul teada, et kuritegu toimus Poe ja Küüni tänava nurgal asuvas avalikus tualetis ning kõik jäljed viitavad sellele, et kuritegu pandi toime tualetis sees.

"Praeguse info põhjal on alust arvata, et seltskond tarbis ühiselt alkoholi, selle liigtravitamine viis tüli tekkeni ja selle põhjal sai üks isik raskelt kannatada," rääkis Arro Delfile.

Prokuröri sõnul on kaks isikut, keda kahtlustatakse mehe surnuks peksmises, samuti asotsiaalse eluviisiga.

"Neil puudub kindel elukoht, neil puudub kindel töökoht. Kuivõrd selle teise isiku nimi on meile hetkel teadmata, kes ei ole haiglas ega kahtlustatavana kinni peetud, et tema suhtes ei oska ma hetkel öelda, kas ta on varasemalt kriminaalkorras karistatud või mitte. See isik, kes on haiglas, tema kohta saan öelda, et ta on varasemalt kriminaalkorras karistatud, kuid praegusel hetkel ei saa ma öelda, et milliste kuritegude eest," rääkis Arro Delfile.

Prokuröri sõnul on hetkel andnud ütlusi kolm isikut ja nende kohaselt on teada, et kannatanut peksid kaks isikut - ühe asukoht on teadmata, teine asub haiglas.

Kannatanu kohta rääkides ütles prokurör, et tegemist oli asotsiaalse eluviisiga, kuid seda, kas teda oli varem kriminaalkorras karistatud, prokurör hetkel öelda ei osanud.

"Kahtlemata on ühiskonna selline reaktsioon ootuspärane ja õigustatud, kuivõrd on lühikese aja jooksul toimunud kaks kuritegu ja justnimelt Küüni tänaval, kuid minu arvates oleks õiglane ja arukas eraldada ja eristada neid kahte kuritegu - pereisa peksmist ja asotsiaalide vahel toimunut - sest ühel juhul oli kannatanuks sattunud täiesti süütu inimene, kuid praegusel juhul sai kogu asi alguse ikkagi ühisest alkoholitarvitamisest," ütles prokurör Arro vastuseks küsimusele Tartu kesklinna turvalisuse kohta.

Lõuna ringkonnaprokuratuur teatas täna, et pühapäeva hommikul Tartu kesklinna avalikust tualetist raskete vigastustega leitud mees suri haiglas.

Pühapäeval, 24. aprilli hommikul avastas koristaja, et Tartu kesklinna avalikku tualetti on arvatavalt joobes mees magama jäänud. Kohapeale saabunud turvatöötajad tuvastasid, et meest on tõenäoliselt eelnevalt pekstud ning teavitasid juhtunust politseid.

Kiirabi toimetas teadvuseta mehe raskete kehavigastustega haiglasse, kus paraku ei õnnestunud arstidel tema elu päästa ja ta suri eile. Praeguseks kogutud andmete põhjal võib tegu olla 41-aastase asotsiaalse eluviisiga mehega. Surma täpse põhjuse selgitab välja ekspertiis.

Politsei võttis sündmuskohal tunnistajalt esmased ütlused ning asus kohe olemasoleva info järgi selgitama isikute ringkonda, kes juhtunuga seotud võisid olla.

Sama päeva jooksul pidas patrull Vabaduse puiesteel kuriteos kahtlustatavana kinni 33-aastase, Soola tänaval 36-aastase ning Ülikooli tänaval 31-aastase mehe. Kõigil kolmel puudub kindel elu- ja töökoht.

Praeguseks on mehed kahtlustatavana üle kuulatud. Esialgsetel andmetel tarvitasid mehed üheskoos alkoholi. Olemasolevatel andmetel viibis seltskonnas kokku viis meest. Selle vältel tekkis meestel tüli, mis päädis peksmisega ja lõppes kahetsusväärselt ühe inimese surmaga.

Tänaseks kogutud tõendid viitavad aga sellele, et kahtlustatavana ülekuulatud mehed viibisid küll seltskonnas, kuid peksmises ei osalenud.

Ülekuulatud meeste kinnipidamiseks enam alust ei ole, nad on lubatud vabadusse.