Nääme sõnul on süüdimõistev kohtuotsus üllatav.

Ametit ta maha ei pane. "Meil on kolmeastmeline kohtusüsteem, et kui minu kaitsja ütles, et me absoluutselt edasi kaebame, siis ma ei näe praegu põhjust tagasi astuda."

Nääme leiab, et kohtuotsus on ebaõiglane. "Muidu me ei kaebaks edasi," sõnas Kesklinna linnaosa vanem.

Poliitik kinnitas, et ei ole süüdistuse järgi omastatud raha tasku pannud. Väitele, et Nääme siiski ikkagi kasutas linna raha ürituste korraldamiseks, vastas ta: "Ma küsin, kas te käisite nendel üritustel?"

Küsimusele, miks ta siiski omast taskust üritusi kinni ei maksnud, vastas Nääme, et tegu oli koostöökontsertidega.

Kohus leidis, et Tallinna Kesklinna valitsuse poolt Valga kultuurikeskuses 18. jaanuaril ja 13. veebruaril 2015 korraldatud kontserdid olid valimisüritused.

Kui süüdimõistev otsus jõustub, toob see Näämele kaasa ametikoha kaotuse. Tegemist on Eesti kohtupraktikas esmakordse süüdimõistmisega sellise teo eest.

Tallinna raha eest kontserdid Valgas

Näämet süüdistati selles, et vältimaks valimiskampaaniaks isikliku raha kasutamist, korraldas ta ürituste kulude tasumise Tallinna Kesklinna valitsuse eelarvest.

Süüdistuse järgi tasuti Kesklinna valitsuse eelarvest ürituste üüri-, kuid ka transpordi-, toitlustamise-, muusika- ja tehnika rendi arveid.

Eeluurimisel kogutud andmete järgi korraldas Nääme Valga elanike kontsertidele kutsumise flaieritega, mis ühtlasi tutvustasid Näämet kui riigikokku kandideerijat, sisaldasid Keskerakonna sümboolikat ja kandidaadi valimislubadusi.