Kuressaare korrapidamisgrupi operatiivkorrapidaja Reinar Ivanovi sõnul saadi kell 17.48 väljakutse, et Saue-Putla rabas põleb umbes 20-30 ruutmeetrit turvast. Sinna sõidutati suur hulk kustutamisel kasutatavat tehnikat. Õnnetuseks vajus aga tuletõrje paakauto pidurdamisel ise turbasse ja seda hakati kopa ja traktori kaasabil välja tõmbama. Sellele vaatamata saadi tulekahju kiiresti lokaliseeritud.

Juba kell 19.28 tuli uus väljakutse - Kaarma vallas, Tamsalu külas oli näha paksu suitsu, mis tuli põlevast elumajast. Sealt kandus tuli üle tee edasi, ohustades ka kohalikku puidutööstust.

Tehnika oli aga veel turvast kustutamas, kui juba laekus kolmaski appikutse: Mustjalas põlevat kombain. Seda sõitsid kustutama Kihelkonna põhikomando ja Mustjala vabatahtlikud.

Paraku viibiski kombainipõlengu tõttu elumaja kustutamine. Ivanov tõdes siiski, et kokkuvõttes saadi ressursside suunamisega hästi hakkama ja majapõlengule jõuti kõigele vaatamata üsna kiiresti. Inimesed majapõlengus vigastada ei saanud, küll aga hukkus tules kanu. Pääsesid aga koerad, kitsed ja lambad. Millest tuli alguse sai, selgitab menetlus.