Festivali algusest täna hommikul kella 6ni on politsei tegelenud 248 juhtumiga, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja. Kuritegusid, mis seotud festivalikülalistega, on registreeritud viis: avaliku korra raske rikkumine, narkosüütegu, liiklusalane rikkumine ja kaks vargust. Väärteomenetlusi on alustatud 88, neist alaealiste suhtes 33. Liiklusalaseid rikkumisi on avastatud 47. Politseijaoskonda on toimetatud 83 inimest, neist 35 alaealised. Kainenemas on olnud kokku 35 inimest.

Kahjuks on politsei pidanud tegelema väga paljude alkoholi tarvitanud alaealistega. See paneb mõtlema, kuidas alkohoolsed joogid neile kättesaadavaks on saanud, sest alaealistele alkoholi müümine ja ostmine on lubamatu. Alaealistele alkoholi müünud kauplejad või vahendajad on käitunud vastutustundetult.

Politseil on vaja olnud tegeleda mitmete agressiivselt käitunud täiskasvanud inimesega, kellel on narkootilise aine tuvastamise test osutunud positiivseks. Ennast ja teisi kahjustamata saab pidutseda ka ilma keelatud aineid tarvitamata.

Politsei poole on pöördutud abipalvetega, et leida rahva hulgas kaotsi läinud inimesi, sest otsitavaga ei õnnestunud ise kontakti saada. Arvestada tuleb sellega, et festivalialal võivad telefoniliinid olla ülekoormatud. Seetõttu on hea, kui eelnevalt kokku lepitakse, kus ja millal üksteise silmistkaotamisel kokku saadakse. Meeles tuleb ka seda pidada, et alaealised ei tohi öisel ajal ilma täiskasvanuta üritusel viibida.

On juhtunud ka üks inimvigastatuga liiklusõnnetus - 8. augustil kell 2.22 ajal Pärnus Tammsaare puiesteel, kus jalakäija kukkus kõnniteelt sõiduteele ja sai löögi sõiduautolt. 25-aastane mees toimetati haiglasse, autot juhtis 21-aastane mees, kes oli kaine ja omas juhtimisõigust. Tavapärasest suurema liiklustihedusega piirkonnas tuleb olla ühtmoodi tähelepanelik ja teistega arvestav nii autojuhtidel kui ka jalakäijail, et õnnetusse mitte sattuda.

Politseile on üle antud leitud esemeid, mida esimesel võimalusel omanikele tagastatakse. Kui olete festivalialal midagi kaotanud, pöörduge sealsesse politseitelki või helistage telefoninumbril 444 6503. Soovitame hoida olulisi esemeid ning dokumente kindlalt suletavas taskus või kotis, et need peohoos kaduma ei läheks.

Hommikuse vahetuse staabijuhi Margus Toomsalu sõnul möödus ka teine festivaliöö Pärnus rahulikult. „Arvestades väga suurt rahvahulka ja vaadates politseistatistikat võib öelda, et üritus on siiani kulgenud üsna rahulikult. Väljakutseid ja juhtumeid, millega politseil on vaja tegeleda olnud, on küll rohkem kui seda on Pärnus tavapärasel suve lõpul, kuid kus rahvast rohkem, seal ka abi enam vaja,“ lausub Toomsalu.