Harju maakohtus leiab täna aset kriminaalhooldajate ettekanne, milles tehakse ilmselt ettepanek pöörata eksmaailmameistri Andrus Värniku tingimisi karistus täitmisele.

Nimelt mõisteti endine Eesti tippsportlane tänavu augustis süüdi korduvas ja suurt valu põhjustanud kehalises väärkohtlemises. Talle määrati kokkuleppemenetluses kahe aasta ja ühe kuu pikkune tingimisi vangistus, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kahe aasta ja kuue kuu pikkusel katseajal toime uut kuritegu ja täidab kriminaalhooldaja kontrollnõudeid.

Lisakohustustena pidi Värnik katseajal osalema sotsiaalprogrammis ning ei tohtinud tarvitada alkoholi ja narkootikume.

Samuti mõistis kohus Värnikult välja kannatanu tsiviilhagi 4100 eurot ning riigituludesse sundraha ja menetluskulud.

Harju maakohtu pressiesindaja sõnul teevad täna kohtus ettekande kriminaalhooldajad ning kohtuistungite plaanis on Värniku istung ära märgitud selliselt: "ANDRUS VÄRNIK pöörata karistus täitmisele". Kohtu pressiesindaja lisas, et eksmaailmameister on ka ise täna kohtusse kohale kutsutud.

2005. aastal odaviskes maailmameistriks tulnud, ent pärast sportlaskarjääri lõppu eluraskustesse sattunud Värnikut süüdistati karistusseadustiku § 122 järgi, mis käsitleb piinamist ehk järjepidevat või suurt valu põhjustanud kehalist väärkohtlemist.

Vaata ka pilte ja videot Värniku augustis toimunud istungist!