Politsei sai täna öösel natuke pärast kella kahte teate Tallinnas, Rävala puiestee ja A. Laikmaa tänavatel toimunud liiklusõnnetuse kohta, milles hukkus 35-aastane sõidukist välja paiskunud mees.

Esialgsetel andmetel sõitis sõiduauto BMW suurel kiirusel mööda Rävala puiesteed suunaga A. Laikmaa tänava poole. Rävala puiestee ja Kivisilla tee ristmikul kaotas 30-aastane juht sõiduki üle kontrolli ning sõiduk libises A. Laikmaa tänava ja Rävala puiestee ristumiskohas olevale eraldussaarele. Seal põrkas auto vastu liiklusmärki ja kahte metallist tänavaposti. Kokkupõrke tagajärjel paiskus tagaistmel olnud 35-aastane reisija sõidukist välja eraldussaarele ja hukkus.

Sündmuskohalt toimetati haiglasse sõiduki juht, kes esialgsetel andmetel oli alkoholijoobes. Juhi kõrval istunud 29-aastane mees oli kaine ja vigastada ei saanud. Kaasreisija sõnade kohaselt kasutasid esiistmetel olnud juht ja reisija turvavarustust korrektselt, tagaistmel olnud reisijal polnud turvavöö kinnitatud.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Veiko Randlaine sõnul on kolm peamist põhjust, miks inimesed liiklusõnnetustes hukkuvad või raskesti viga saavad. Need on alkoholi tarvitanud juht, liigne kiirus ja turvavarustuse mittekasutamine. "Kõigi nende põhjustega tegeleme iga päev ning püüame inimeste käitumist ja suhtumist nendesse rikkumistesse muuta. Kahjuks leidub aga ikkagi inimesi, kes turvavööd ei kinnita ja kes lasevad rooli alkoholi tarvitanud juhi. Möödunud ööl toimunud liiklusõnnetus on kurb meeldetuletus selle kohta, et politsei ei räägi neid jutte niisama," rääkis Randlaine.

Just mõned päevad tagasi tuvastasid politseinikud osana TISPOL turvavarustuse kasutamisele keskendunud teemanädalast ühe päeva jooksul 165 rikkumist, millest esiistmel turvavöö mittekasutamisi oli 46 ning 12 turvavarustuse mittekasutamine tagaistmel.

Liiklusõnnetuse täpsemate asjaolude välja selgitamiseks alustati kriminaalmenetlus, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Jaga
Kommentaarid