Põhja prefektuuri sõnul teatati täna öösel kella ühe ajal häirekeskusele, et Tallinnas Läänemere tee 3 kortermaja juures liigub relvaga mees ja väidetavalt oli kuulda ka lasku. Politsei reageeris koheselt suurte jõududega ning tänu teataja täpsele ja kiiresti edastatud infole pidasid politseinikud kinni varasemalt kriminaalkorras karistamata 33-aastase Vitali, kelle juurest leiti maha saetud otsaga kaheraudne relv. Alustatud kriminaalmenetlus selgitab välja, kust relv pärineb ja kas sellega on korda saadetud ka midagi ebaseaduslikku.

Kinnipeetud mehele on varasemalt väljastatud relvaluba püstolile Glock, kuid see ei laiene teistele tulirelvadele. Igasugune kärbikutaoline relv on ebaseaduslik tulirelv ning selle omamine on keelatud.

Alustati kriminaalmenetlust, et selgitada välja, kust alkoholijoobes mees lühiraudse relva hankis, kas ta sellest ka tulistas ja miks ta sellega ringi liikus.

Põhja prefektuuri raskete kuritegude talituse juht Roger Kumm tänab tähelepanelikke inimesi, kes andsid juhtunust viivitamatult häirekeskusele teada, mis aitas kaasa kahtlustatava kiirele kinni pidamisele.