Täna kell 11.05 teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Saaremaal Kihelkonna vallas Abaja külas. Õnnetus toimus Viki-Kurevere tee 4. kilomeetril. Kurevere poolt Kihelkonna poole sõitnud Opel Astra juht sõitis oma sõidukiga teelt välja kraavi. Autos viibis lisaks juhile veel neli noormeest.

Helistaja Hannes, kes oli õnnetuse ajal oma õues rääkis, et nägi, kuidas auto lohises teel ja kraavi kaldus. Seejärel läks ta sündmuskohale, tema sõnul oli juhi kõrvalistmel olnud noormehel peahaav, teised seisid auto kõrval ja tundusid mitte millestki aru saavat.

Autojuht, olles ilmselt šokiseisundis, oli läinud Kihelkonna poodi, et sealt helistada. Hiljem tuli ta avariikohale tagasi.

Kihelkonna päästekomando meeskonnapealiku kohusetäitja Guido Suurna sõnul saabusid nad sündmiskohale minuti jooksul, asub päästekomando alla kilomeetri kaugusel sündmuskohast. Kohale saabudes nägid nemad kraavis sõiduautot. Juhi kõrvalistmel oli teadvuseta peahaavaga noormees. Päästjad paigaldasid kannatanule kaelalahase, sulgesid verejooksu ja transportisid kannatanu kanderaamil autost välja. Kannatanu anti üle kiirabile, kes toimetas ta Kuressaare haiglasse. Hiljem selgus, et autos oli viis noormeest, nendest kaks, kes kaebasid erinevate valude üle, vaatas kiirabi kohapeal üle ja viis sündmuskohalt haiglasse.

Autos olnutel olid kõigil turvavööd kinnitatud.

Kuressaare politseijaoskonna patrulltalituse välijuhi Erki Välinurme sõnul sai politsei teate, et Kihelkonna vallas on liiklusõnnetus.

Välinurme sõnul selgitatakse menetluse käigus välja liiklusõnnetuse põhjused, samuti see, kas juht oli õnnetuse ajal alkoholijoobes või mitte. Õnnetuses olnud osapooled on tema sõnul teada, juhi sõnul olid kõik turvavöödega kinnitatud, vigastatud viidi kiirabiga haiglasse.