Õnnetus juhtus kella 17.30 paiku Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa 124. kilomeetril, Põltsamaa sillal. Esialgsetel andmetel jooksis seal tiheda liiklusega sõiduteele lammas, kellega kokkupõrke vältimiseks tegi haagisega raskeveokit Renault’d juhtinud 44-aastane Vilmar äkkpidurduse. Järsu pidurduse järel kaotas juht massiivse sõiduki üle kontrolli ning see kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastu liikunud kaubiku Renault Masteriga.

„Mõlemad sõidukid paiskusid kokkupõrkest teepiirdesse, mis purunes, kuid takistas siiski sõidukite sillalt alla kukkumise, millega võinuks tagajärjed olla veelgi traagilisemad,“ kirjeldas sündmuskohal olnud Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksandr Naidis.

Väikebussi roolis olnud 30-aastane Ivo sai õnnetuses sedavõrd raskeid vigastusi, et hukkus sündmuskohal. Kaasreisija, 33-aastane Maaris viidi tervisekontrolliks haiglasse. Raskeveokit juhtinud mees viga ei saanud. Liiklus sündmuskohal suleti ning suunati läbi Põltsamaa linna, et päästjad saaksid vaevu kraavipervel seisvad sõidukid tagasi teele tõmmata. Liiklus taastati sel teelõigul pärast kella kümmet õhtul.

Õnnetuse kõigi asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust. „Muuhulgas tehakse kindlaks kodulooma omanik ning see, millistel asjaoludel pääses loom tiheda liiklusega sõiduteele. Kuigi täpsed asjaolud on veel uurimisel rõhutan siiski, et loomaomanikud peavad hoolitsema, et koduloomad ei pääseks aedikust välja, veel vähem sõiduteele, kus nad on suureks ohuks kõigile liiklejatele,“ ütles operatiivjuht.

Ta lisas, et praegu on liikluses üks aasta kõige keerulisem aeg, sest nähtavus on küllalt kasin. „Sellel teelõigul puudus eraldi valgustus. Must maantee ja vastutulevate sõidukite tuled võivad teatud juhtudel tekitada olukorra, kus teeservad ei ole sõidukijuhtidele kuigi hästi nähtavad. Sellisel juhul on abiks, kui sõidukiirust veidike maha võtta ning kitsamal teelõigul hoolikamalt teeservasid jälgida,“ soovitas Aleksandr Naidis.

Pimedal ajal on ohtlikumad ka need olukorrad, kus kaugtuled lähituledele vahetatakse ja vastupidi. Üksteisele vastu sõitvate juhid peaksid enam jälgima sõidutee parempoolset äärt, et mitte saada vastutulevatest tuledest pimestatud. Samuti tuleb tuled vahetada õigeaegselt ehk umbes 300 meetri kauguselt. Nii ei jää sõidukite vahele ohtlikku valgustamata teelõiku.

Tänavu on liiklusõnnetustest hukkunud 64 inimest, mullu samal ajal 73 inimest.

Jaga
Kommentaarid