Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul kontrollitit nende vastutusalas nii tavapärase liiklusjärelevalve kui ka sihtsuunitlusega operatsiooni raames kokku 2861 autojuhti, kellest 32 puhul tuvastati, et nad on tarvitanud alkoholi. 12 juhi puhul oli joove sedavõrd suur, et alustati kriminaalmenetlus.

"Eraldi tasub välja tuua kontrollaktsiooni Jõgevamaal seoses nädalavahetusel toimunud üritusega Jõgevatreff, mille raames kontrolliti üle 700 autojuhi. Aktsiooni läbiviimisel osalesid lisaks Jõgeva politseijaoskonna ametnikele ka politseinikud Tartust, samuti abipolitseinikud ning Politsei-ja piirivalvekolledži kadetid. Ühtekokku 31 inimest," rääkis Gonjak Delfile.

Vaata pilte reidist Lõuna prefektuuri vastutusalas:

Laupäevase puhumisreidi jooksul tuvastasid Põhja prefektuuri liikluspolitseinikud viis alkoholi tarvitanud juhti, lisaks ühe süstemaatilise juhtimisõiguseta rikkuja.

Esmaspäevasel puhumisreidil kontrollisid Põhja prefektuuri politseiametnikud kokku 1607 juhti, kelle seast tuvastati seitse alkoholi tarvitamise tunnustega ehk piirmäära ületanud sõidukijuhti ning kolm kriminaalses joobes juhti, kellest kõik olid veoautojuhid.

Lisaks sellele tabati üks mikrobussijuht, kes sõidutas koolieelseid lapsi ning kellel tuvastati alkoholi tarvitamise jälgi.

Selle aasta esimese seitsme kuuga on üle Eesti tabatud 4506 alkoholi tarvitanud juhti. Nendest 1827 puhul on joove olnud sedavõrd suur, et on alustatud kriminaalmenetlust.

Vaata pilte Põhja prefektuuri vastutusalast:

Põhja prefektuuris on sel aastal tabatud roolist 1510 alkoholi tarvitanud juhti, kellest 612 puhul on alustatud kriminaalmenetlus.

"Sel aastal on Põhja prefektuuris toimunud 22 liiklusõnnetust joobes juhtide süül ehk see arv on jäänud võrreldes eelmise aastaga muutumatuks ja seega märgatavast paranemisest liikluskäitumises rääkida ei saa," nendib Kullamäe. "Samal ajal on politsei suunanud olulist ressurssi alkoholi tarvitanud juhtide liiklusest kõrvaldamiseks ja sel aastal oleme kõrvaldanud roolist pisut enam alkoholi tarvitamise tunnustega juhte kui eelmisel aastal samal ajal," ütles Kullamäe.

Tänase puhumisoperatsiooni tulemused Kullamäed ei rõõmusta: "Hommikutundidel kolm kriminaalses joobes tabatud juhti teeb murelikuks. Kusjuures kõik kolm olid raskeveokijuhid, mis teeb nad eriti ohtlikuks nii endi kui kaasliiklejate jaoks", räägib Kullamäe.

"Lisaks sellele teeb mind kurvaks selline sõidukijuht, kes alkoholi tarvitamise tunnustega sõidutab lapsi, pannes ohtu nii enda kui kõigi kaasliiklejate, antud juhul kuue lapse ja täiskasvanust saatja, elu ja tervise," möönab Kullamäe.

Lääne prefektuuri haldusalas kontrolls eile aga juhtide joovet 59 politseiametnikku. Kokku kontrolliti 1984 sõidukijuhti ja rikkumisi avastati kokku 23.

Politsei tabab rooli tagant iga päev mõnikümmend alkoholi tarvitanud juhti.

Lisaks sellele teevad muret juhtimisõiguseta roolist tabatud juhid, kelle puhul on tegu korduva rikkumisega. Inimestele tuleb endiselt üllatusena jõustunud seadusemuudatus, mis näeb süstemaatilistele juhtimisõiguseta rikkujatele ehk enam kui kolm korda juhtimisõiguseta roolist tabatutele ette kriminaalkaristuse.