Süüdistuse kohaselt olid isikud seotud Tallinnas Pirita linnaosas asunud ja konspireeritult tegutsenud bordelliga, kus teenindati välismaalastest kliente, keda toimetasid kohale bordelli juhtkonna poolt välja valitud taksojuhid, teatas ERR.

"Uurimisandmeil oli taksojuhtidel bordelliga eelnev kokkulepe, et nad otsivad bordellile täiendava tasu eest piisavalt maksevõimelisi ning üldjuhul välisriikidest saabunud kliente," ütles Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhtivuurija Ardo Ranne. Kahtlustuse järgi oli tegu pikaajalise ja organiseeritud tegevusega, milles taksojuhid täitsid keskset rolli.

Kriminaalasja eeluurimisel kogutud andmeil tegelesid neli süüdistatavat - Grigori Glõkin (59), Aleksei Švedov (54), Inna Maksimova (44) ja Sergei Anderson (31) bordelli juhtimise ja töö korraldamisega või said tulu selle omanikena, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder.

Ülejäänud 46 süüdistavat on taksojuhid, kes said süüdistuse kohaselt iga bordelli toodud kliendi pealt 50-70 eurot vahendustasu.

Süüdistus esitati neile taksojuhtidele, kes uurimisandmeil viisid kliente bordelli süstemaatiliselt pikema aja jooksul, nad töötasid erinevates taksofirmades ja füüsilisest isikust ettevõtjana või osutasid taksoteenust ilma tegevusloata.

Üks süüdistatav vabastati

Kohus ei rahuldanud kaitsjate Rein Laidi ja Anatoli Jaroslavski taotlusi vabastada süüdistatavad Švedov ja Glõkin vahi alt.

Samas rahuldas kohus vandeadvokaat Jaroslavski taotluse vabastada vahi alt tema teine kaitsealune,  Sergei Anderson.

Kohus jätkab eelistungit 17. detsembril.