Riigiprokurör Laura Vaik palus kohtul jätta Savisaare ametist kõrvaldamise määrus muutmata, vahendab ERR.

Savisaare kaitsja Oliver Nääs leidis seevastu, et neli kuud on olnud piisavalt pikk aeg, et menetlust läbi viia ning Savisaare ametist kõrvaldamine pole põhjendatud. "Tunnistajate leidmine ja küsitlemine ei tohiks olla takistatud, kuna info Tallinna linnavalitsuse ametnike kohta on lihtsasti kättesaadav. Samuti on oluline, et Edgar Savisaar ei ole selle nelja kuu jooksul tunnistajaid mõjutanud ning samuti puuduvad menetlejal Edgar Savisaarele sellekohased etteheited. Seega on menetlejal olnud võimalik soovitud toimingud läbi viia ning puuduvad kaalukad põhjused Edgar Savisaare jätkuvaks ametist kõrvaldamiseks," ütles Nääs Delfile.

Maakohus võtab seisukoha Savisaare ametist kõrvaldamise põhjendatuse osas kolmapäeval.

Harju maakohtu ja Tallinna ringkonnakohtu määrused korruptsioonikahtluse alla langenud Edgar Savisaare Tallinna linnapea ametist kõrvaldamise kohta jäid lõplikult jõusse detsembri alguses, kuna riigikohus ei võtnud Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääsi määruskaebust siis menetlusse.

Tallinna linnavolikogu kaebuse alusel Tallinna linnapea Edgar Savisaare ametist kõrvaldamist vaaginud riigikohus leidis 15. jaanuaril, et see oli Savisaare korruptsioonikaasust arvestades proportsionaalne meede.