Kahjustada sai ainult üks osa hotelli seina nurgast. Põhja päästekeskuse pressiesindaja Annika Koppeli sõnul ei ole päästeamet sündmusest teadet saanud.

Tööinspektsiooni teabeosakonna juhataja Kristel Plangi sõnul ei ole tegemist tööõnnetusega, kuna ükski inimene õnnetuses viga ei saanud, vaid tehnilise rikkega, mis kuulub Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) uurimisvaldkonda. TJA avalike suhete peaspetsialist Anu Võlma kinnitas, et amet on sellest juhtumist teadlik ja alustab asjaolude välja selgitamist.

Maakri tänaval teeb ehitustöid AS Merko Ehitus Eesti. Ehituse projektijuhi Marek Hergauki sõnul teostas Maakri Kvartali ehitustööde käigus tornkraanasid rentiv ettevõte ettevalmistusi tornkraana korraliseks hoolduseks ning töökõrguse muutmiseks ja kraana masti tõstmiseks. "Ettevalmistuste käigus eemaldati kraana noole liikumise raadiuse piiraja, mis tööolukorras takistab kraana noole liikumist lähedalasuvate hooneteni, mille tõttu kraana nool riivas kõrvalasuva hoone plekist fassaadi. Õnnetuse hetkel ei teostatud tornkraanaga tõstetöid," selgitas Hergauk.

Juhtunu täpsemad asjaolud on hetkel selgitamisel ning täiendava info laekumisel kraana operaatorfirmalt on ettevõttel võimalik anda täiendavaid kommentaare.

Merko kodulehe andmetel koosneb ärikompleks kokku seitsmest hoonest: ehitatakse 30-korruseline kõrghoone, 10-korruseline ja 4-korruseline hoone ning rekonstrueeritakse neli 20. sajandi algusest pärinevat 3-4 korruselist arhitektuurimälestist. Maakri Kvartalis on kokku ligi 36 000 m² brutopinda, sealhulgas ligi 21 500 m² üüritavat äripinda. Kompleksi luuakse ligi 170 parkimiskohta ning otseühendus Tornimäe maa-aluse parkimismajaga.