Kuik sõnas, et lubas täpset ülevaadet talgutest homseks, kuid tegi umbes kella kolmese seisuga ka väikese vahekokkuvõtte. "Põhja prefektuur on vormistatud on üle 50 kiiruseületaja rikkumise, kellest kaks ületasid kiirust rohkem kui 40 km/h võrra. Mõlemad tabati Tallinna linnas ehk siis nende tegu oli selle mõttes veel eriti ohtlik. Samuti on tabatud kaks ilma juhtimisõiguseta juhti, kellest üks on korduvrikkuja ja tema toimetati arestikambrisse," rääkis Kuik.

Saaremaal tabati aga vaid mõni üksik liigkiirustaja. Kaheksast hommikul kolmeni päeval osales Saare maakonnas liiklustalgutes kolm patrulli. Välijuht Andres Vasseri sõnul piirduti kahe väärteomenetlusega kiiruse ületamisel ja tehti kümme suulist hoiatust märkusena.

"Täna Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maanteel Reos ületas piirkiirust Soome proua sõites 90 alas kiirusega 105 km/h. Põhjenduseks tõi teadmatuse, et Eestis on piirkiirus 90 km/h, Soomes olevat rohkem," rääkis inspektor Ilme Õunapuu, kes on oma teenistusaja jooksul kuulnud väga palju erinevaid põhjendusi.

"Kiirustasin praamile, päike paistis silma või öeldakse , et lihtsalt ei pannund tähele, kiirustamine koju, lapsel oli pissihäda. Ekstreemsematest, et vanaema suri ära. Noormees põhjendas oma kiiruse ületamist sellega, et tal olid mõtted mujal - ta tuli saarele pruudile külla abieluettepanekut tegema ja sai korvi," meenutas Õunapuu. Tulede vilgutamise kohta, millega teavitatakse vastusõitvaid autojuhte, et politsei on läheduses, arvas Õunapuu, et vilgutaja peaks endale selgeks tegema, et kelle eest ta ikkagi vastusõitjat hoiatab. Ta viitas, et piirkiiruse ületaja või purjus juht on potentsiaalsed mõrvarid ja sa ei tea ju kunagi, kes sulle vastu sõitva auto roolis on.