Kuna Värnikul puudus kaitsja, siis otsustati tänasel istungil talle kaitsja määrata ja lükata tema asja arutamine edasi 25. novembrile. Maailmameister oli juba kohtusaalist välja sammumas, kui kohtunik tundis Värnikul järsku alkoholihaisu ja kutsus politsei, et joovet kontrollida.

Kohale saabunud politseipatrull mõõtis Värnikul 0,96promillise joobe. Kohtuniku küsimusele, kas ta teab, et  tal on joove, tunnistas Värnik, et ta tarvitas eile alkoholi.

Peale kohtuistungi lõppu vangutas endine tippsportlane pead ning sammus närviliselt minema. Enne kohtuistungit nähti Värnikut sisenemas kohtumaja vastas olevasse söögikohta, mille müüja ütles Delfile, et Värnik käis küll seal sees, kuid kuna söögikoht tehakse ametlikult kell 11 lahti, siis süüa ega juua ta sealt ei saanud. Mees oli seal vaid aknast kohtumaja poole piilunud.

Ajakirjanikele oma käitumise kohta selgitusi Värnik ei jaganud.

Harju maakohtus pidi täna aset leidma kriminaalhooldajate ettekanne, milles taheti teha ilmselt ettepanek pöörata eksmaailmameistri Andrus Värniku tingimisi karistus täitmisele.

Eesti endine tippsportlane mõisteti tänavu augustis süüdi korduvas ja suurt valu põhjustanud kehalises väärkohtlemises. Talle määrati kokkuleppemenetluses kahe aasta ja ühe kuu pikkune tingimisi vangistus, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kahe aasta ja kuue kuu pikkusel katseajal toime uut kuritegu ja täidab kriminaalhooldaja kontrollnõudeid.

Lisakohustustena pidi Värnik katseajal osalema sotsiaalprogrammis ning ei tohtinud tarvitada alkoholi ja narkootikume.

Samuti mõistis kohus Värnikult välja kannatanu tsiviilhagi 4100 eurot ning riigituludesse sundraha ja menetluskulud.

2005. aastal odaviskes maailmameistriks tulnud, ent pärast sportlaskarjääri lõppu eluraskustesse sattunud Värnikut süüdistati karistusseadustiku § 122 järgi, mis käsitleb piinamist ehk järjepidevat või suurt valu põhjustanud kehalist väärkohtlemist.

Harju maakohtu esimees Helve Särgava taunis TV3 antud intervjuus Andrus Värniku käitumist, kes tuli täna kohtusse alkoholijoobes.

"See on üheselt lubamatu. Kohtusse, vabandage väga, ei kutsuta ju sünnipäevale või mõnele peole. Kohtusse tullakse arutama konkreetselt selle isikuga seotud asja ja on täiesti loomulik, et tuleb tulla täie teadvuse ja mõistuse juures," kommenteeris Särgava.