Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk ütles Delfile, et õnnetus juhtus täna kella 12.30 paiku Tartu–Viljandi–Kilingi-Nõmme maantee 48. kilomeetril. Omavahel põrkasid kokku Viljandist Tartu suunas liikunud Volkswagen Passat ja Tartust Viljandi suunas liikunud Mitsubishi Pajero. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Volkswagen teelt välja. Volkswagen Passati roolis olnud 61-aastane mees sai liiklusõnnetuses sedavõrd raskelt viga, et hukkus sündmuskohal. Mitsubishi roolis olnud 20-aastane mees viga ei saanud. Õnnetuse hetkel viibisid mõlemad juhid sõidukites üksi.

Sündmuskohal töötanud politseinikud selgitasid, et mõlema sõiduki rehvid vastasid nõuetele ja mõlemad juhid olid turvavööga kinnitatud. Mitsubishi roolis olnud mees oli kaine ning omas juhtimisõigust, Volkswageni juhi kainus selgitatakse välja ekspertiisi käigus.

Sündmuskohal oli nähtavus hea, sõidutee asfaltkattega, ent talviselt libe. Lubatud piirkiirus sel mitme järsu kurviga teelõigul on 70 km/h. Liiklus oli sündmuskohal häiritud.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk täpsustas, et kõik selle õnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus, seal hulgas ennekõike see, mis tingis kahe sõiduauto kokkupõrke.

Operatiivjuhi sõnul olid teeolud nii avariipaigas aga ka mujal Lõuna-Eestis talviselt libedad, mistõttu tuleb sõitmisel olla tähelepanelik ja rahulik, hoida suuremat pikivahet, vältida järske manöövreid ning valida teeoludele vastav sõidukiirus. „Pigem sõita ettevaatlikult ja aeglasemalt, rasked teeolud eeldavad teinekord lubatust mõnevõrra aeglasemat sõidukiirust,“ lisas operatiivjuht.