Kuna arutuse alla tulid delikaatsed isikuandmed, siis kuulutati tänane istung esialgu kinniseks. Pärast lõunapausi tehti kohtuistung taas avalikuks, kuid see jõudis kesta vaid kümme minutit.

Ühe kohtualuse, Andres Vaigu tervislikule seisundile viidates otsutati, et kohtualuste kaitsjate kõnedega alustatakse hoopis homme hommikul algaval kohtuistungil.

Eelmisel nädala kolmapäeval toimunud istung jäi pooleli, sest Vaik ei suutnud tervislikel põhjustel seda jätkata ning kohtuistung tuli katkestada.

Pärast pausi teatas aga kohtunik, et kohtueksperdid on hetkel välismaal ning saavad tulla kohtusse alles järgmisel neljapäeval ehk täna. Viimase otsusena kinnitati toona tänane kohuistung isiklikele terviseandmetele viidates kinniseks.

Täna pärastlõunal tehti kohtuistung taas avalikuks, sest otsus Andres Vaigu tõkendi osas tehti ära. Harju maakohus leidis pärast ekspertide ära kuulamist, et Vaigu tõkend jääb samaks ning teda ei vabastata vahi alt.

Riigiprokuratuuri süüdistusega astusid kohtu ette kokku 26 inimest ja kaks ettevõtet.

Süüdistuse kohaselt juhtis Assar Paulus (52) alates 2006. aasta algusest püsiva ülesannete jaotusega kuritegelikku ühendust, mille tegevus oli suunatud varalise kasu saamise eesmärgil nii narkokuritegude ja väljapressimiste kui ka majandusalaste ning isikuvastaste kuritegude toimepanemisele.

Kuritegeliku ühenduse juhtimine või sinna kuulumine, ühiskassa, inimkaubandus, väljapressimine, rahapesu on ainult mõned märksõnad, mis käivad läbi Assar Pauluse ja tema jõugukaaslaste kriminaalasjast.

Paulust on peetud siinse kuritegeliku ilma autoriteedilt teiseks meheks Nikolai Tarankovi järel.

Kõik süüdistatavad ütlesid kohtus, et süüdistuse sisu on neile arusaadav, kuid süüdi nad ennast ei tunnista.

Pauluse ja tema kamba varasematest "vägitegudest" saad aga lugeda siit.